Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +20 °C
Smidzinošs lietus
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Augusta Deglava ielas izgāztuves rekultivācijai tērēs nepilnus 2,5 mlj. latu

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja ceturtdien atbalstīja starptautiskā projekta finansējumu Augusta Deglava ielas izgāztuves rekultivācijai. Tā kopējais budžets ir 2 400 000 latu, no kuriem Rīgas domei būs jāsedz 50% izdevumu, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes pārstāvis Viktors Daugmalis.

A.Deglava ielas izgāztuves atkritumu slānī konstatēta naftas produktu un smago metālu klātbūtne. Rekomendācijās tika ieteikts veikt atkritumu pārvietošanu uz teritorijas ziemeļu un centrālo daļu. Atkritumu kalnam jāierīko drenāžas sistēma gruntsūdeņu savākšanai un novadīšanai, atkritumu kalns jāpārsedz ar ūdensnecaurlaidīgu segumu un jāveic tā apzaļumošana. Rezultātā tiks sakopta pilsētas zeme 24 hektāru platībā, nodrošinot iedzīvotājiem rekreācijas iespējas.

Rekultivācijas darbi varētu tikt pabeigti līdz 2013. gada 30.novembrim. Pēc projekta pabeigšanas tiks veikta Lielvārdes ielas pagarināšana līdz Augusta Deglava ielai, veidojot krustojumu ar Andreja Saharova ielu, kā rezultātā veidosies iedzīvotājiem ērta infrastruktūra, savienojot divus pilsētas rajonus - Purvciemu un Pļavniekus.

"Mēs nedrīkstam nokavēt iespēju piesaistīt Eiropas Savienības Kohēzijas fonda naudu, jo 2012. gads ir pēdējais, kad tiek piešķirts līdzfinansējums izgāztuvju rekultivācijai, turpmāk būtu jāiztiek tikai ar pilsētas budžeta līdzekļiem. Mēs esam veikuši pētījumus un saņēmuši tehniskos noteikumus, tagad pēc iespējas ātrāk jāuzsāk darbi gan naudas piesaistei, gan šīs vietas sakopšanai," sacīja komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas