Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Austrumu slimnīcā izveidota Molekulārā vēža diagnostikas komanda

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) izveidota Molekulārā vēža diagnostikas komanda - īpaša multidisciplināra sanāksme, kurā pacientu gadījumi tiek analizēti, balstoties gan uz klīnisko informāciju, gan audzēja molekulāro profilu, kuru nosaka ar ģenētiskajām analīzēm, aģentūru LETA informēja RAKUS Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Gundega Vārpa.

Šonedēļ notikušajā multidisciplinārajā sanāksmē Vēža centra akreditācijas procesa laikā tika izskatīti konkrētu pacientu gadījumi, piedaloties gan RAKUS speciālistiem, gan diviem izciliem starptautiskajiem ekspertiem.

Molekulārā vēža diagnostikas komanda ir piemērs personalizētai ārstēšanai onkoloģijā, jo ļauj izlemt, kura terapija katram pacientam ir vispiemērotākā. Bez pamata komandas, kas izvērtē pacientu gadījumus un ko veido ķirurgs, onkologs ķīmijterapeits, staru terapeits, radiologs, patologs, šajā īpašajā starpdiscplinārajā sanāksmē piedalās arī ārsts ģenētiķis un bioinformātikas speciālists. Tiek analizēti visi klīnisko izmeklējumu dati, kā arī slimības un ģimenes anamnēze, ņemot vērā audzēja ģenētisko izmeklējumu rezultātus. Visi šie speciālisti ir pieejami RAKUS.

"Austrumu slimnīcā patlaban esam sasnieguši tādu līmeni, ka jau varam spriest un pieņemt lēmumus, balstoties arī uz ģenētiskiem izmeklējumiem, un šis ir papildu solis, kas palīdzēs valsts nozīmes Vēža centra akreditācijā," uzsver sanāksmes vadītāja onkoloģe ķīmijterapeite, profesore Alinta Hegmane.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas