Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Bērziņš: Ja Rīgas pilij laicīgi netiks uzlikts jumts, tas sadārdzinās remonta izmaksas

Gadījumā, ja Rīgas pilij laicīgi netiks uzlikts pagaidu jumts, tas sadārdzinās remonta izmaksas. Taču Valsts prezidents Andris Bērziņš šodien intervijā radio SWH apliecināja, ka no Valsts prezidenta kancelejas tiek pieliktas visas pūles, lai jumta uzlikšanas process sāktos.

Viņš norādīja, ka visu valstu amatpersonas, ar kurām viņš kontaktējas, vaicā: "Kā tad jums ir ar pili?" Ņemot vērā, cik nozīmīgi viņi uztver Rīgas pili, Bērziņš aicina arī pie mums to tā uztvert. Viss darbu process gan esot ļoti sarežģīts, jo norit pārbaužu veikšana, lai uzzinātu ugunsgrēka izcelšanās iemeslu, - prezidents cer, ka tuvākajā laikā tas noskaidrosies.

Saistībā ar nepieciešamību laicīgi uzlikt pagaidu jumtu valsts augstākā amatpersona norāda, ka ir atlicis tikai viens mēnesis, jo nāk rudens un septembris ir zināms kā lietus mēnesis, bet pilij nevajadzētu būt objektam, kas parādītu, cik vāji novērtējam valsts lielākās vērtības.

Kā ziņots, lai uzliktu pagaidu jumtu ugunsgrēkā cietušās Rīgas pils Kastellas daļai un Svētku zālei, nepieciešamas četras piecas dienas, ceturtdien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē teica būvnieku pilnsabiedrības SBRE pārstāvis Didzis Putniņš.

Viņš uzsvēra, ka pagaidu jumta uzstādīšanas darbus varēs sākt, tiklīdz beigsies ekspertīze tajās pils daļās, kas ir potenciālās ugunsgrēka izcelšanās vietas. Šī ekspertīze varētu beigties nākamnedēļ.

Šodien plānots sākt būvgružu izvākšanu tajā Rīgas pils daļā, kur, iespējams, sākās postošais ugunsgrēks.

Jau vēstīts, ka Izglītības, kultūras un zinātnes komisija ceturtdien nolēma prasīt Ministru kabinetam izveidot krīzes grupu jeb pārresoru vienību Rīgas pils ugunsgrēka seku likvidēšanas procesa koordinēšanai, kā arī risināt citus saistītos jautājumus.

Tāpat valdībai tiek prasīts nodrošināt pietiekamu finansējumu pils atjaunošanas darbu segšanai. Ir ārkārtīgi daudz uzdevumu gan īstermiņā, gan ilgtermiņā, gan attiecībā uz pili, gan attiecībā uz muzeju vērtību saglabāšanu, norādīja komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete (V).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas