Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Bondars apņēmies izpētīt nodibinājuma Riga.lv finansējuma izlietojumu

Paužot aizdomas par Rīgas domes koalīcijas slavināšanu, deputāts Mārtiņš Bondars (LRA) apņēmies izpētīt nodibinājumam Riga.lv atvēlētā finansējuma izlietojumu, izriet no viņa ceturtdien paustā domes sēdē.

Rīgas dome šodien turpina lemt par pašvaldības nākamā gada budžetu. Opozīcijas deputāti aktīvi uzdod jautājumus Rīgas domes Finanšu departamenta direktorei Ilgai Tiknusei.

Bondars iztaujāšanas sesiju atsāka ar tematu par nodibinājuma Riga.lv darbību. Viņš vēlējās iegūt to personu sarakstu, kuri saņem autoratlīdzības par informācijas veidošanu portāla vajadzībām. Deputāts lūdza sagatavot informāciju par gan šajā, gan pagājušā gadā izmaksāto autoratlīdzību apmēriem, kā arī atlīdzību saņēmējiem.

Tiknuse skaidroja, ka nākamgad autoratlīdzībām plānots atvēlēt 140 000 eiro un darbinieku algu izmaksai 220 000 eiro.

Deputāts gan pauda neizpratni, kam tiks atvēlēti pārējie vairāk nekā viens miljons eiro un pauda aizdomas, ka patiesais nodibinājuma mērķis ir partijas Saskaņa slavināšana. Direktore norādīja, ka finanšu izlietojums ir paša nodibinājuma pārziņā un tas esot jājautā nodibinājuma vadībai.

Mirkli vēlāk Bondars norādīja, ka ir sagatavojis oficiālu iesniegumu departamentam, prasot sagatavot šo informāciju.

Žurnāls Ir izpētījis, ka nodibinājuma Riga.lv darbības nodrošināšanai pašvaldība šogad atvēlējusi vairāk nekā trīs miljonus eiro, bet pērn - gandrīz miljonu eiro.

Turpinot direktores iztaujāšanu, deputāts Vilnis Ķirsis (Vienotība) jautāja, vai Rīgas pašvaldības izglītības sistēmā gadījumā neesot "rezerves fonds", kurā dotācija, kas paredzēta skolotāju algām, tiek noglabāta un izmaksāta gada beigās kā prēmijas. Tiknuse pauda neizpratni par šāda jautājuma būtību un norādīja, ka visa nauda tiek izmaksāta atbilstoši Izglītības departamenta aprēķiniem un dotāciju nav iespējams izmantot citā veidā, kā tikai plānotajiem izdevumiem.

Savukārt deputāte Marija Balcere (JKP) pievērsās Rīgas domes izmaksātajiem līdzekļiem dažādām biedrībām un nodibinājumiem, kas divu gadu laikā pārsnieguši 45 miljonus eiro. "Nesaprotamas tur bija vairākas sadaļas, piemēram, kāpēc Rīgas domei būtu jāmaksā 20 000 eiro Daugavpils izpletņlēcēju klubam? Kādā sakarā?" taujāja deputāte.

Departamenta pārstāve norādīja, ka tas, visticamāk, esot saistīts ar kādu svētku pasākuma organizāciju. "Pieļauju, ka šis klubs varēja būt kādu svētku dalībnieks, taču tas konkrētāk jājautā kultūras pārvaldei," teica Tiknuse.

Arī deputāts Sandis Riekstiņš (JKP) pieskārās kultūras pasākumu organizācijai. "Gribu atgriezties pie bezmaksas koncertiem un saprast, vai arī nākamgad būs plānots kāds grupas Bi-2 koncerts par nodokļu maksātāju naudu," taujāja deputāts. Tiknuse gan norādīja, ka viņas rīcībā esošajos departamentu plānos šāda iecere nekur neuzrādās.

Tāpat deputāts taujāja par sportistu godalgām atvēlēto finansējumu. "Mēs nesen komitejā apstiprinājām naudas balvu apmērus sportistiem, bet nākamgad šim mērķim plānoti tikai 41 000 eiro. Vai jūs neticat mūsu sportistiem, jo tas ir vienas balvas apmērs?" prasīja deputāts. Direktore skaidroja, ka šāds ir Izglītības, kultūras un sporta departamenta iesniegtais aprēķins, taču, ja būs nepieciešams, papildus līdzekļi tiks ņemti no rezerves fonda.

Savukārt deputāte Inese Andersone (Vienotība) vēlējās noskaidrot par apkaimju organizācijām pienākošos finansējumu. "Kā tas nākas, ka dažas apkaimes organizācijas var pieteikties konkursiem un saņemt 1500 eiro vai labākajā gadījumā 2000 eiro finansējumu aktivitātēm, bet tajā pat laikā ir apkaimes organizācijas, kas saņem 47 000 eiro? Kāpēc vieni startē konkursos, bet citi saņem naudu uz kaut kāda līguma pamata?" jautāja deputāte.

Tiknuse norādīja, ka acīmredzot šāds finansējums ticis piešķirts konkrētam pasākumam, jo neviens finanšu piešķīrums nenotiek bez iepirkuma, konkursa vai pakalpojumu līguma slēgšanas.

Jau ziņots, ka vakar astoņu stundu garajā domes sēdē domniekiem neizdevās izšķirties par Rīgas pašvaldības budžeta apstiprināšanu un šodien diskusijas turpinās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas