Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
Ar barjerām cilvēku kustība 16. martā pie Brīvības pieminekļa tika ierobežota arī pērn

Brīvības piemineklis jau apjozts ar dzeltenajām barjerām

Brīvības piemineklis, pie kura piektdien Rīgā notiks tradicionālais leģionāru piemiņas gājiens, jau no paša rīta ir apjozts ar dzeltenajām pūļa norobežošanas barjerām. Kā novēroja aģentūra LETA, barjeras veido divus lokus, ļaujot gājiena dalībniekus norobežot no citiem interesentiem. Jau agrā rīta stundā pie Brīvības pieminekļa ir izvietoti vairāki policisti, kuri uzrauga sabiedrisko kārtību.

Kā ziņots, biedrības Daugavas vanagi Latvijā Limbažu nodaļa pieteikusi gājienu ar aptuveni 100 dalībniekiem. Gājiens sāksies ap plkst.11 pie Rīgas Sv.Jāņa baznīcas, turpināsies pa Kaļķu ielu, Brīvības bulvāri un noslēgsies pie Brīvības pieminekļa. Savukārt biedrība Nacionālo karavīru atbalstam ir pieteikusi sapulci Brīvības pieminekļa laukumā no plkst.7 līdz 13. Plānots, ka tajā piedalīsies 20 cilvēki.

Rīgas domē pieteikts bija vēl viens, biedrības Latvijas Antinacistiskā komiteja, plānots pasākums. Taču dome tam piemēroja ierobežojumus, nosakot, ka pasākums nevar norisināties vienlaicīgi un vienā vietā ar abu pārējo biedrību pasākumiem, tādēļ tai tika piedāvāti divi varianti - rīkot pasākumu vienlaicīgi, taču citā vietā, piemēram, Bastejkalnā, vai arī rīkot pasākumu Brīvības pieminekļa pakājē pēc abiem pārējiem pasākumiem.

Biedrību šādi ierobežojumi neapmierināja un tā vērsās Administratīvajā rajona tiesā ar prasību domes noteiktos ierobežojumus atcelt. Tiesa prasību noraidīja, līdz ar to biedrības pārstāvis Josifs Korens aģentūrai LETA apstiprināja, ka biedrība pasākumu atcels pavisam.

16. marts jeb Leģionāru piemiņas diena ir neoficiāla piemiņas diena, kad latviešu leģiona veterāni un citi cilvēki piemin valsts iedzīvotājus, kuri cīnījās Vācijas bruņotajos spēkos latviešu leģiona sastāvā. Daļa cilvēku uzskata, ka šie cilvēki cerējuši cīnīties par neatkarīgu Latviju, citi - ka viņi bijuši fašistu līdzskrējēji, bet vēl citi - ka kara laika apstākļu upuri, kuri pret savu gribu nonākuši frontē.

 

Top komentāri

Gan jau, ka
G
daudziem vēl ir atmiņā 1987. un 1988. gads ar barjerotu Brīvības pieminekli, kur mēs esam aizvesti pa šiem 30 gadiem? Kur ir Brīva un neatkarīga Latvija bez centra diktāta, bez migrantiem?
Jūŗjā braucējs
J
Ir rakstīts, ka "Jānis Mencis, Kārlis Smiltēns, Kazimirs Šusts un Imants Zeltiņš atstāja nākamajiem karavīriem svarīgu reālos apstākļos apstiprināto atziņu par to, cik svarīgi būt gataviem un spējīgiem sevi militāri aizstāvēt." Balakāna meistari nav jāmeklē pie latviešiem, pie leģionāriem.
REAL HISTORY
R
Herberts Cukurs "Butcher of Riga" was a member of the "Arajs Kommando", which was involved in the mass murder of Latvian Jews as part of the Holocaust.... He was assassinated by operatives of the Israeli intelligence service (Mossad) in 1965, Uruguay...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas