Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Ceturtdien atklās satiksmi Austrumu maģistrāles posmā

Ceturtdien tiks atklāta satiksme jaunizbūvētā Austrumu maģistrāles posmā, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes Satiksmes departaments.

Posms sastāv no trīs daļām - Austrumu maģistrāles krustojuma ar Gaujas ielu, kas ir esošā satiksmes pārvada Vairoga ielā turpinājums, Viestura prospekta un Meža prospekta divu līmeņu satiksmes mezgla, kā arī šos objektus savienojošajā Austrumu maģistrāles posma no Gaujas ielas līdz Viestura prospektam, kas izbūvēts 2008.gadā.

Satiksmes atklāšanā Austrumu maģistrāles un Gaujas ielas krustojumā piedalīsies Rīgas mērs Nils Ušakovs un Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks. Satiksmes atklāšana notiks plkst. 11.00.

Departaments gan uzsvēra, ka arī pēc satiksmes sākšanās pa jaunuzbūvētajām estakādēm Austrumu maģistrālē būvdarbi vēl turpināsies.

Austrumu maģistrāles posma Gustava Zemgala gatves būvniecība posmā no Gaujas ielas līdz Meža prospektam projektētājs ir SIA Tiltprojekts, savukārt būvniecības darbus veic PS TLTB. Būvdarbi tika sākti 2008.gada oktobra beigās.

Austrumu maģistrāles posma Viestura prospekta un Meža prospekta divu līmeņu satiksmes mezgla projektētājs ir SIA Inženierbūve, savukārt būvniecības darbus veic AS A.C.B. Būvdarbi tika sākti 2010.gada aprīlī.

Plānots, ka Austrumu maģistrāles posmos  - Gustava Zemgala gatves un Gaujas ielas divu līmeņu satiksmes mezglā, Viestura prospekta un Meža prospekta divu līmeņu satiksmes mezglā, kuros patlaban notiek būvdarbi, tiks pabeigti līdz šā gada beigām, atklājot satiksmi Austrumu maģistrāles posmā no Gaujas ielai līdz Viestura prospektam.

Austrumu maģistrāle ir paredzēta kā viena no maģistrālo ielu tīkla sastāvdaļām Rīgā, kas nodrošinās tranzīta satiksmi, uzņems galvenās pilsētas starprajonu transporta slodzes un izvadīs uz ārējo ceļu tīklu.

Austrumu maģistrāle savienos Dienvidu šķērsojumu ar Viestura prospektu, šādi veidojot Rīgas centra apbraucamo ceļu. Austrumu maģistrāle būtiski atslogos Rīgas vēsturisko centru, īpaši 11.novembra krastmalu no kravu transportlīdzekļu satiksmes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas