Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Deviņās Rīgas patversmēs pret Covid-19 vakcinēti 44% klientu

Deviņās Rīgas patversmēs līdz 11.maijam pret Covid-19 ir vakcinēti 274 cilvēki bez pajumtes jeb 44% no visiem šajās patversmēs reģistrētajiem 620 klientiem, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

Vakcīnu ir saņēmuši tie klienti, kuri bija izteikuši tādu vēlmi.

Pirms vakcinācijas katrā no patversmēm sociālais darbinieks veica pārrunas un izskaidrojošo darbu par iespēju vakcinēties ar Johnson & Johnson meitasuzņēmuma vakcīnu, kurai nepieciešama viena deva. Uz katru no patversmes adresēm izbrauca vakcinācijas brigāde, kas veica potēšanu. Arī Rīgas patversmes divas Mobilās brigādes savos izbraukumos turpina informēt cilvēkus, kuri neuzturas patversmēs, par iespējām vakcinēties. Šādu iespēju līdz šim izmantojuši vien daži bezpajumtnieki, norādīja Rīgas domes Labklājības departamentā.

Ņemot vērā epidemiologu ieteikumus, lai mazinātu saslimstības riskus, cilvēkiem bez dzīvesvietas un nonākušiem krīzes situācijā ir paplašinātas iespējas uzturēties telpā un ir veiktas izmaiņas patversmju darbā Rīgas teritorijā.

Klientiem tiek piedāvāta iespēja uzturēties patversmēs diennakti, saņemot ēdināšanu trīs reizes dienā. Visās patversmēs tiek ievēroti epidemioloģiskie drošības pasākumi, arī darbinieki ir nodrošināti ar individuālajiem aizsardzības līdzekļiem. Sociālā darba speciālisti veic pārrunas un informē klientus par higiēnas un distancēšanās prasību ievērošanu, kā arī par pašlaik valstī noteikto kārtību.

Rīgas patversmes Dienas centrā bezpajumtniekiem un maznodrošinātiem iedzīvotājiem Katoļu ielā 57 maijā vidēji dienā pakalpojumu saņēma 40 cilvēki. Dienas centrā iespējams saņemt sociālā darba speciālistu un psihologa pakalpojumus, ģimenes ārsta pakalpojumus primārās veselības aprūpes līmenī, dezinfekcijas un citus pakalpojumus. Dienas centra darba laiks ir darba dienās no plkst. 9 līdz 16.45.

Neskaidrību gadījumos informāciju var iegūt, zvanot darba dienās darba laikā pa Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80 005 055.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas