Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dombrava: Likuma izpildes nenodrošināšana Pārdaugavā ir izpildvaras un Rīgas pašvaldības atbildības jautājums

Likuma nosacījumu izpildes nenodrošināšana Pārdaugavā, Uzvaras parkā, ir valsts izpildvaras, izpildinstitūciju un Rīgas pašvaldības atbildības jautājums, aģentūrai LETA sacīja Nacionālās apvienības (NA) Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dombrava.

Ņemot vērā, ka pēcpusdienā vēl paredzēta NA attālināta saruna ar iekšlietu ministri Mariju Golubevu (NA), Dombrava koleģiāli pirms sarunas ar ministri atturējās sniegt vērtējumu viņas darbam.

Paužot personīgo viedokli, Saeimas deputāts sacīja, ka pie pieminekļa piedzīvotā visatļautība nav pieņemama un ka šādi turpināties nevar. Dombrava uzsvēra, ka Saeima savu darbu biju izdarījusi, likumā nosakot aizliegumu rīkot publiskus pasākumus, tajā skaitā, sapulces un gājienus tuvāk par 200 metriem no padomju armiju slavinošām vietām. Tāpat parlaments ir aizliedzis agresorvalsts simbolikas izmantošanu.

Likuma neievērošanas pieļaušana ir ļoti slikts signāls un šajā lietā jāraugās uz valsts izpildvaras, izpildinstitūciju un pašvaldības atbildību, pauda politiķis. Īpaši vāji ir nostrādājusi galvaspilsētas pašvaldība, ņemot vērā arī video, kur redzams, ka jaunieti ar Krievijas karogu Rīgas Pašvaldības policija sākotnēji neaiztur, norādīja deputāts. Vēlāk gan jaunietis tika aizturēts.

Vaicāts par NA deputātiem Rīgas domes koalīcijā, Dombrava pieļāva šīs situācijas pārrunāšanu arī ar viņiem partijas iekšējās sarunās.

Politiķis atgādināja, ka savulaik tika uzlikts nožogojums Brīvības piemineklim. Ja šajā situācijā bija redzama stihiska pulcēšanās, tad tiesībsargi varēja izmantot nožogojuma uzlikšanu likuma pārkāpumu nepieļaušanai, pauda politiķis.

Vaicāts par viņa publiski minēto ieceri drīzumā virzīt likumprojektu, kas liktu "cittautiešiem, kuri ienīst Latviju" atstāt valsti, Dombrava norādīja, ka ar tā saturu plānots iepazīstināt vēlāk. Taujāts, vai likumprojekts varēs iegūt vairākuma atbalstu, politiķis atbildēja, ka pieļauj atbalsta saņemšanu, jo daudziem pēc 24.februāra un vēl vairāk cilvēkiem pēc pēdējo dienu notikumiem pie pieminekļa ir "nokritušas rozā brilles" attiecībā uz tiem, kuri atbalsta Krievijas kara mašinēriju.

Kā ziņots, ar Golubevu un Valsts policijas (VP) vadību šodien plāno tikties NA Saeimas frakcija, paziņoja frakcijas vadītājs Raivis Dzintars. Politiskais spēks sagaida skaidrojumu par vakardienas notikumiem un "pārliecinošu redzējumu, kā nepieļaut tā atkārtošanos". "Pārdaugavā notikušais ir izaicinājums Latvijas valstij," uzskata Dzintars.

Ņemot vērā šīs nedēļas sākuma notikumus, policija slēgusi pieeju Uzvaras parkā esošajam piemineklim un tā laukumam, aģentūra LETA uzzināja VP.

Golubeva, komentējot Uzvaras parkā notikušo, "Twitter" ierakstījusi, ka tie, kas slavēja agresiju vai lietoja tās simboliku, ir aizturēti, ieskaitot jaunieti ar Krievijas karogu. "Policija aizstāvēja Latvijas pilsoņu tiesības, arī pielietojot spēku, kad nepieciešams," uzsvēra politiķe.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) sagaida skaidrojumu no Golubevas par radušos situāciju pie Uzvaras pieminekļa, kur tika pieļauta vairāku simtu cilvēku pulcēšanās un padomju armijas, kā arī Krievijas slavināšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas