Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Dome nepiekrīt CSP datiem par Rīgas iedzīvotāju skaitu

Rīgas domes rīcībā esošā informācija liecina, ka šī gada sākumā Rīgā reģistrēti 704 476 iedzīvotāji, kas ir par gandrīz 63 000 vairāk nekā norāda Centrālā statistikas pārvalde (CSP), aģentūrai LETA uzsvēra domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

Rīgas pašvaldība izmanto Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) datus, kas esot vienīgie autentiskie iedzīvotāju reģistrēto datu turētāji un kas balstīti Latvijas iedzīvotāju reģistra informācijā.

Saskaņā ar PMLP datiem, Rīgas iedzīvotāju skaits pagājušā gada laikā palielinājies par 5947 cilvēkiem jeb nepilnu procentu.

Tāpat PMLP informācija liecinot, ka 2016.gada janvārī galvaspilsētā bija reģistrēti 698 529 iedzīvotāji, bet 2017.gada janvārī - 704 476 iedzīvotāji, nevis 641 500 kā norāda CSP. "Tādējādi šajā laika posmā Rīga bija vienīgā no Latvijas lielajām pilsētām, kur iedzīvotāju skaits bija pieaudzis," norāda Vidauskis.

Saskaņā ar tiem pašiem PMLP datiem 2007.gadā Rīgā bija vairāk nekā 723 000 iedzīvotāju, kas liecina, ka desmit gadu laikā Rīgas iedzīvotāju skaits kopumā ir samazinājies par apmēram 20 000, taču domes pārstāvji uzskata, ka "uz kopējā valsts iedzīvotāju skaita samazinājuma fona tas uzskatāms par nelielu skaitli".

Kā ziņots, CSP dati liecina, ka pēdējo 17 gadu laikā Rīgas iedzīvotāju skaits ir sarucis par 121 000 jeb aptuveni 16%, un iedzīvotāju skaits ir samazinājies 45 no kopumā 58 Rīgas apkaimēm.

Visstraujāk pilsētnieku skaits ir sarucis Rīgas centrā un tā apkaimē, kur šī gada sākumā dzīvojuši 30 171 cilvēki jeb gandrīz divreiz mazāk nekā 2000.gada tautas skaitīšanas laikā, kad dati liecināja, ka gandrīz 50 829 iedzīvotāju centra rajonu izvēlējušies par savu mājvietu.

Pārvalde skaidro, ka iedzīvotāju pārcelšanās lielā mērā ir skaidrojama ar ekspluatācijā nodotajām daudzdzīvokļu ēkām. Dreiliņu un Skanstes rajonos šis varētu būt būtiskākais iemesls iedzīvotāju skaita pieplūdumam. Savukārt tajos rajonos, kuros vēl pārsvarā ir padomju laikos celtas ēkas, iedzīvotāji izvēlas nedzīvot.

Top komentāri

Raimonds
R
RD pārstāvim ir vāji ar izpratni, vai vienkārši ir jāpilda troļļa funkcija, apzināti izplatot viltus ziņas. Rīgas Domei pašai ir dati, kas parāda reālo situāciju par iedzīvotāju skaita tendencēm - 2007.gadā vispārējo izglītību apguva 77,5 tkst. bērnu, bet 2017gadā - 71,4 tkst. bērnu.
zahars
z
Nākošais iespējamais līmenis: "Dome nepiekrīt ne kalendāram, ne reizrēķinam "
Normis
N
Pēc PMLP datiem, Rīgā aizvien vēl deklarēti Šuplers, Petrovickis un Telkvists, tāpēc varbūt pārlieku paļauties uz šiem skaitļiem nevajadzētu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas