Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dome noraida ieceri Āgenskalna tenisa kortu vietā ļaut būvēt lielveikalu

Rīgas domes deputāti trešdien noraidīja zemesgabala Baldones ielā 7 izstrādāto lokālplānojuma redakciju, kas, apstiprināšanas gadījumā, Āgenskalnā esošo tenisa kortu vietā būtu ļāvis izveidot arī tirdzniecības centru. Vienlaikus domes lēmums paredz uzdot Pilsētas attīstības departamentam sagatavot jaunu darba uzdevumu lokālplānojuma izstrādei, ņemot vērā fizisko un juridisko personu publiskās apspriešanas laikā saņemtos priekšlikumus.

Lokālplānojuma pasūtītājs ir SIA Centrālais tenisa klubs, un tā mērķis bija radīt priekšnoteikumus uzņēmējdarbības nodrošināšanai, kas paredz publiskā rakstura apbūves spektra paplašināšanu konkrētajā zemesgabalā. Plānojums paredz publiskās apbūves teritoriju mainīt uz jaukta tipa apbūves teritoriju. Tomēr publiskās apspriešanas laikā iedzīvotāji pauda bažas, kā izmaiņu rezultātā varētu tikt likvidēts vairāk nekā 100 gadus sens sporta klubs, kā rezultātā domē tika saņemti 52 iesniegumi ar 1723 iedzīvotāju parakstiem, kuros izteikts protests par izstrādāto ieceri.

18. februārī, skatot šo jautājumu Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas sēdē, departamenta pārstāve Zita Miķelsone neslēpa, ka tik liela sabiedrības interese ir "nebijis gadījums lokālplānojuma izstrādes vēsturē",

tādēļ departaments aicina domi apturēt šī plānojuma izstrādi līdz brīdim, kad starp zemesgabala īpašniekiem un iedzīvotājiem tiks atrasts kompromiss.

"Mēs nevaram teritorijas īpašniekiem prasīt pa visiem 100% izpildīt iedzīvotāju vēlmes, tādēļ lūdzam iziet uz kompromisu. Ja tas neizdosies - dome var noraidīt sagatavoto plānojuma redakciju un likt to izstrādāt no jauna," sacīja pārstāve. Tas, cik ilgā laikā abām pusēm vajadzētu vienoties - noteikts gan neesot.

Tomēr deputāts Andris Ameriks (GKR) norādīja, ka plānojuma izstrādes apturēšana problēmu neatrisina, tādēļ viņš aicināja to nodot tālāk izvērtēšanai domes sēdē, taču ar negatīvu atzinumu, lai nerastos kādi juridiski pārpratumi.

"Jau agrāk ir bijis, ka virzām lokālplānojumus ar negatīvu atzinumu. Tālāk īpašnieki var sūdzēties tiesā vai arī meklēt kompromisu. Tomēr ar balsojumu mēs šo posmu noslēdzam un tad tālāk var dot īpašniekiem jaunu plānojuma izstrādes uzdevumu vai meklēt kādu citu izeju," sacīja Ameriks.

Līdz ar to dome pieņēma lēmumu lokālplānojuma ieceri noraidīt.

Aizvadītajā nedēļā zemesgabala īpašnieku pārstāvji gan neslēpa, ja dome izstrādāto lokālplānojumu neatbalstīs, tenisu kortu pastāvēšana tiks apdraudēta un,

iespējams, tuvākajā laikā tie tāpat varētu tikt slēgti.

Lidl Baltics pārstāvis Valds Lopets aģentūrai LETA apstiprināja, ka Lidl interesēja attiecīgais zemesgabals kā viena no Lidl veikala celtniecības vietām. "Mēs apsveram arī citas iespējamās opcijas [Lidl veikalu atvēršanai] dažādos rajonos, tostarp arī Āgenskalna rajonā," viņš sacīja, plašāku informāciju nesniedzot.

Baldones ielā 7 jau kopš 1910. gada atrodas Āgenskalna sporta un vingrošanas biedrības nams. 20. gadsimta 30. gados šajā vietā izbūvēti tenisa korti, kuri tur darbojas arī patlaban. Teritorijā atrodas četri slēgtie tenisa korti, kas atrodas zem aptuveni 10 metrus augsta piepūšamā gaisa kupola un divi atvērti tenisa korti.

Top komentāri

Tas ir spļāviens iedzīvotāju sejās.
T
Tenisu spēlē tikai retais, bet izdevīgu cenu veikalu vajag IKVIENAM. Es pats jau sen braucu uz netālo lietuviešu Lidl, lai vairumā pirktu dažādus dārzeņu konservus, par kādiem Latvijā var tikai sapņot, un to cenas ir vairāk kā uz pusi zemākas, kā Spilvas, Mildas vai KOK produkcijai.
skaidrs
s
"domē tika saņemti 52 iesniegumi ar 1723 iedzīvotāju parakstiem" Kilometra apkārtnē jūs neatrastu pat desmit cilvēkus, kuriem būtu iebildumi pret Lidl veikalu. Tieši otrādi, 90% iedzīvotāju labprāt gribētu normālu veikalu savā rajonā. Pat tīri teorētiski, šis veikals varētu traucēt tikai divām divstāvīgām mājām, jo visas citas mājas atrodas ielas otrā pusē.
vietējais
v
Veikals ne veikals, bet tie piepūstie korti pašlaik izskatās briesmīgi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas