Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dome pārtrauc vairāku hosteļu ekspluatāciju Rīgā

Rīgas dome pārtraukusi vairāku hosteļu ekspluatāciju galvaspilsētā, mikroblogošanas vietnē Twitter norāda domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP).

Viņš informē, ka Rīgas pašvaldības policijas un būvvaldes kopīgo reidu rezultātā ēkā Marijas ielā 1 7., 9. un 19.dzīvoklī pārtraukta telpu ekspluatācija.

Visos dzīvokļos bija ierīkoti "hosteļi". Sākti arī administratīvie procesi. 

Savukārt Strūgu ielā 2a ir izpildīta prasība pārtraukt telpu ekspluatāciju.

Kā norāda Staķis, esot sākta pārbaude arī Martas ielas hostelī.

Latvijas televīzija (LTV) šovakar ziņoja, ka šodien pirmās vietas, kuras policija un būveksperti apmeklēja, bija divi nelegāli hosteļi Marijas ielā. Pēc oficiālajām datu bāzēm, abi apsekotie Marijas ielas dzīvokļi pieder tām pašām personām, kurām Merķeļa ielā nodegušais hostelis - trešdien aizturētajam uzņēmējam Andrejam Gailim un SIA Hotels and Apartaments.

Turpat kaimiņu kāpņutelpā ir vēl viens dzīvoklis, kas pieder autoskolas Vanags īpašniekam Dainim Uzuliņam. Viņa vadītā autoskola atrodas šajā pašā ēkā, bet dzīvoklī ierīkots nelegāls hostelis Hostel Marija.

Uz vietas policija un būvvalde sastapa vairākus iemītniekus - Ukrainas un Indijas pilsoņus. Indiešu istabā atradās arī marihuānai līdzīgas vielas iepakojums, pēc iemītnieka teiktā, "kādi septiņi, astoņi grami", vēstīja LTV.

Rīgas pilsētas būvinspekcijas priekšnieka vietniece Aija Meļņikova norādījusi, ka minētajos trīs gadījumos konstatēta neatbilstoša ekspluatācija neatbilstoši paredzētajai funkcijai.

To, lai šis lēmums tiktu ievērots un nelegālais hostelis neatsāktu darbu drīz pēc būvvaldes aiziešanas, tagad uzraudzīšot pašvaldības policija.

Šādi reidi tiks turpināti un patlaban būvvaldei ir informācija par vismaz deviņiem nelegāliem hosteļiem, bet, ievācot papildu faktus, šis skaits varētu arī pieaugt, vēstīja LTV.

LETA jau ziņoja, ka ugunsgrēkā nelikumīgajā hostelī Merķeļa ielā 8 gāja bojā astoņi cilvēki. Glābēji evakuēja 24 cilvēkus. No tiem slimnīcā vidēji smagā stāvoklī nogādāti seši cietušie.

Lai novērstu traģisku nelaimju atkārtošanos nelegālās naktsmītnēs vai izklaides vietās, šodien tika sasaukta pirmā starpinstitucionālā darba grupa, kurā darbojas pārstāvji no Iekšlietu ministrijas, Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Valsts ieņēmumu dienesta, Veselības inspekcijas, Viesnīcu un restorānu asociācijas, Rīgas pašvaldības policijas, Rīgas pilsētas būvvaldes un citām pašvaldības struktūrām.

Šodien uz pirmo sēdi sanāca pēc Rīgas domes priekšsēdētāja Mārtiņa Staķa ierosinājuma izveidotā starpinstitūciju darba grupa, kuras uzdevums ir izvērtēt iespējas operatīvāk rīkoties, lai izbeigtu potenciāli bīstamu un nelegālu naktsmītņu vai izklaides vietu darbību.

Darba grupa apsprieda iespējas veikt izmaiņas likumdošanā un esošajā sistēmā, lai šādu gadījumu būtu mazāk. Tika uzsvērts, ka uzmanība jāpievērš ne tikai nelegālām viesnīcām un hosteļiem, bet arī pakalpojumu sniegšanas un izklaides vietām, jo daudzviet pasaulē tajās notiek traģiski negadījumi.

Amatpersonas diskutēja par iespējām veikt izmaiņas Administratīvā procesa likumā un ieviest jaunus piespiedu izpildes līdzekļus, kā arī piespējas pilnveidot starpinstitucionālo sadarbību starp iestādēm un uzlabot kārtību administratīvā akta piespiedu izpildes nodrošināšanai. Tāpat tika runāts par iespējām uzlabot piekļuvi informācijai un paplašināt iespējas nodot iegūto informāciju citiem dienestiem, kas patlaban ne vienmēr ir iespējama, piemēram, izveidojot vienotu platformu.

Darba grupa vienojās sagatavot un apkopot katras institūcijas priekšlikumus informācijas apmaiņas uzlabošanai. Nākamā sēde varētu notikt 7.maijā.

Pievienota 6.-11.rindkopa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas