Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dziesmu un deju svētki ļāvuši nopelnīt Rīgas viesnīcām un restorāniem

Jūlija pirmās dienas Latvijā tradicionāli ir tūrisma "karstās sezonas" sākums, taču šoreiz, pateicoties Dziesmu un deju svētkiem, peļņa vēl lielāka varētu būt galvaspilsētas viesnīcām un Vecrīgas restorāniem, svētdien vēstīja telekanāls LNT.

"No biznesa viedokļa vairāk svētkus izjūt, protams, ēdinātāji, kas ēdina Dziesmu svētku dalībniekus, un arī kolēģi no Vecrīgas. Vecrīgas restorāni un īpaši izklaides vietas teica, ka ir pamanījuši Dziesmu svētku dalībniekus," stāsta Vīna bāra Garāža līdzīpašnieks un Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis. Viņš secina, ka ieguvēji, pateicoties svētkiem, galvenokārt ir Vecrīgas restorāni, jo apmeklētāju skaits ārpus centra neesot audzis.

Vienlaikus Jenzis neslēpj, ka, ja daļa Rīgas restorānu īpašnieku šonedēļ ir ieguvēji, tad citviet Latvijā viņi palikuši zaudētājos. "Kolēģi reģionos - Cēsīs, Liepājā - teica, ka viņiem liekas, ka pilsēta ir izmirusi, ka visi dejo un dzied [Rīgā]."

Arī Viesnīcu un restorānu asociācijas vadītājs Jānis Pinnis skaidro, ka viesnīcas, pateicoties svētkiem, būs nopelnījušas vairāk, jo, augot pieprasījumam, ir augušas arī cenas. "Tā kā viesnīcas jau ir gandrīz aizpildītas, tad vēl vairāk istabu "izpūst" nevar. Bet tām ir iespējams nedaudz pakoriģēt cenu par kādiem pāris procentiem," stāsta Pinnis. 

Kā ziņots, pateicoties Dziesmu un deju svētkiem, šī nedēļa Rīgā ir jo īpaši pilna viesu. Tūristu skaitu ir papildinājuši vairāk nekā 40 000 svētku dalībnieku, no kuriem daudzi galvaspilsētā ieradušies kā viesi. Jau pirmdien Rīga kļūs tukšāka, jo vairums svētku dalībnieku dosies mājup.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas