Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Eilands: Pagaidām nav zināms precīzs gājiena pret pieminekli Pārdaugavā dalībnieku skaits, bet to būs daudz

Pagaidām nav zināms precīzs gājiena pret pieminekli Pārdaugavā dalībnieku skaits, bet to būs daudz, aģentūrai LETA sacīja viens no pasākuma rīkotājiem, mūziķis Ralfs Eilands.

Runājot par to, vai pasākuma organizatoriem nav bažu, ka gājiena laikā varētu notikt kaut kādas provokācijas, Eilands atzīmēja, ka šādu bažu nav. Pasākuma rīkotāji esot tikušies ar visām drošības iestādēm, turklāt gājienā klātesoša būšot arī policija.

"Organizējot koncertus Ukrainas brīvībai, esmu pamanījis, ja pūlī ir kāds cilvēks, kurš varbūt grib veikt kādas provokācijas, tad, ieraugot, ka viņš ir stiprā mazākumā, cilvēks nobīstas. Es domāju, ka tā būs arī šoreiz, jo mēs tur būsim ļoti daudzi," sacīja mūziķis.

Jautāts, vai gājiena dalībniekiem izdosies aiziet līdz piemineklim Uzvaras laukumā, ņemot vērā, ka ir aizliegts rīkot publiskus pasākumus, tajā skaitā, sapulces un gājienus tuvāk par 200 metriem no padomu armiju slavinošām vietām, Eilands uzsvēra, ka likums tiks ievērots un 200 metru robeža netiks pārkāpta.

"Mēs būsim miermīlīgi, nebūs nekādas provokācijas no gājiena dalībnieku puses. Būs klātesoša policija. Tā kā viss ir vislabākajā kārtībā. Cerams, ka spīdēs saule un mēs ar smaidu, dziesmām varēsim piedalīties patīkamā pasākumā," sacīja Eilands.

Jau ziņots, ka Latvijas sabiedrībā ir pieaugusi starpetniskā spriedze, tāpēc publisku pasākumu laikā nav pilnībā izslēdzami provokāciju riski, vērtē Valsts drošības dienests (VDD), kas tomēr patlaban nesaskata pamatu rosināt aizliegt piektdien gaidāmo gājienu "Par atbrīvošanos no padomju mantojuma".

Kā aģentūrai LETA atzīmēja VDD, gala lēmumu par to, vai atļaut kāda publiska pasākuma rīkošanu, pieņem pašvaldība, kuras administratīvajā teritorijā tā norise paredzēta.

VDD savu atzinumu par pieteiktajiem pasākumiem sniedz tikai tādos gadījumos, kad to lūdz pašvaldība vai arī dienests pats identificējis drošības riskus.

VDD vērtējumā, 20.maijā pieteiktais pasākums uzskatāms par saprotamu pilsoniskās sabiedrības reakciju uz Krievijas īstenotajiem kara noziegumiem pret Ukrainu un tās iedzīvotājiem, kā arī Kremļa atbalstītāju aktivitātēm pie tā dēvētās "uzvaras" pieminekļa un citiem Latvijas okupāciju slavinošiem monumentiem.

"Papildus varam norādīt, ka pašreizējos apstākļos, kad sabiedrībā pieaugusi starpetniskā spriedze, publisku pasākumu laikā nav pilnībā izslēdzami konfrontācijas un provokāciju riski," atzīmēja dienestā.

Kā aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē, gājiens pieteiks no plkst.18 līdz 20.30. Tas sāksies pie Brīvības pieminekļa, virzīsies pa Kaļķu ielu cauri Vecrīgai, tad pāri Akmens tiltam uz Pārdaugavu un noslēgsies pie pieminekļa padomju armijas karavīriem.

Kā norāda pasākuma rīkotāji, ar gājienu "Par atbrīvošanos no padomju mantojuma" tiek izvirzīta prasība aizvākt visus padomju ideoloģiskos pieminekļus un citus priekšmetus no publiskās vides.

Par gājiena rīkošanu mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņoja mūziķis Eilands. Viņš gan nav oficiālais pasākuma pieteicējs pašvaldībā. Gājienu pieteikusi cita privātpersona.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas