Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

EM: negodīgiem Vecrīgas krogu īpašniekiem sākas grūta dzīve

Negodīgiem Vecrīgas krogu īpašniekiem sāksies grūta dzīve, jo no 3.oktobra tiek pastiprinātas sankcijas pret šādiem darboņiem, norāda Ekonomikas ministrija (EM), skaidrojot, ka šodien Latvijas Vēstnesī publicēti un rīt, 3.oktobrī, stājas spēkā ministrijas izstrādātie grozījumi noteikumos par akcīzes preču aprites kārtību.

To galvenais mērķis ir novērst ārvalstu tūristu, kā arī Latvijas iedzīvotāju apkrāpšanas gadījumus izklaides vietās, savukārt praktiski tie precizē gadījumus, kad Valsts ieņēmumu dienesta Licencēšanas komisijai ir tiesības neizsniegt vai nepārreģistrēt un anulēt alkoholisko dzērienu tirdzniecības speciālo atļauju (licenci) vai tajā norādīto darbības vietas ierakstu.

Pēc būtības jaunā kārtība nozīmē to, ka gadījumā, ja kādā krogā Vecrīgā sistemātiski tiks apkrāpti tūristi un to piefiksēs policija, tad minētais krogs zaudēs alkohola tirdzniecības licenci un turpmāk tajā pašā vietā jaunu krogu atvērt nevarēs, skaidro ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL). Viņš arī cer, ka ar šo stingro vēršanos pret negodīgiem darboņiem izdosies atrisināt līdz šim smagāko tūristu krāpšanas problēmu, par kuru sašutušas bija  vairākas ārvalstu vēstniecības, un Vecrīgas izklaides vietu reputācija uzlabosies.

Lai ierobežotu negodīgu uzņēmēju iespējas nodarboties ar uzņēmējdarbību konkrētā adresē, taču tajā pašā laikā neierobežotu ēkas īpašnieka tiesības nodot, izīrēt vai izmantot telpas uzņēmējdarbības veikšanai, Licencēšanas komisijai tiek piešķirtas tiesības anulēt licencē norādīto darbības vietas ierakstu. Tas nozīmē, ka šajā vietā, konstatējot būtiskus un sistemātiskus pārkāpumus, vairs nevarēs turpināt darboties bārs vai cita izklaides vieta, kurā pārdod alkoholu.

Tāpat tiek noteikts, ka turpmāk arī būtiski patērētāju tiesību pārkāpumi, kas izdarīti komercdarbībā ar akcīzes precēm, varēs kļūt par iemeslu licences vai tajā norādītā darbības vietas ieraksta anulēšanai.

Ņemot vērā, ka šobrīd izklaides vietās sastopama krāpšanās ar kredītkartēm, piemēram, vairākkārtēja kredītkaršu izmantošana bez klienta piekrišanas, noteikumu grozījumi ļaus par pamatu licences vai tajā norādīto darbības vietu ieraksta anulēšanai uzskatīt gadījumus, kad atkārtoti konstatēti pārkāpumi kases aparātu, kases sistēmu un specializēto ierīču vai iekārtu lietošanā.

Jau vēstīts, ka virknē Vecrīgas krogu konstatētas astronomiskas dzērienu cenas,  pudele maksā pat 2000 latu. Par nevēlamām izklaides vietām Rīgā savus pilsoņus ir brīdinājušas vairākas valstis. Reidā pa Vecrīgu devās arī Rīgas domes jaunā vadība. Pērn par ārzemnieku apkrāpšanu Vecrīgas naktsklubos ierosināts 51 kriminālprocess, bet lielākā daļa lietu nemaz nenonāk tik tālu, jo upuri nevēršas policijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas