Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

FOTO: Lauki ienāk pilsētā 11. novembra krastmalā

Sestdien Rīgā, 11.novembra krastmalā, Latvijas simtgades svinību kontekstā notika pasākums Lauki ienāk pilsētā,

Lauki ienāk pilsētā diena sākās ar lauksaimniecības tehnikas apskati pie Rīgas Motormuzeja. Vēlāk no Rīgas Motormuzeja cauri Rīgai uz 11.novembra krastmalu brauca vēsturiskā un mūslaiku lauksaimniecības tehnika, demonstrējot tehnikas attīstību pēdējo 100 gadu laikā. Braucienā Latvijas Lauksaimniecības muzejs piedalījās un skatītājiem darbībā izrādīja savulaik tautā pazīstamus traktortehnikas grandus.

Ikvienā no pasākuma Lauki ienāk pilsētā pārstāvētajām jomām katrs pats varēja pamēģināt, piedalīties, pieskarties, pasmaržot, izgaršot, sadzirdēt un ieraudzīt to, ko ikdienā dara lauksaimnieki, mežsaimnieki, dārzkopji, biškopji un zivsaimnieki. Tāpat bija iespējams piedalīties produktu tapšanā - uzzināt, kā rodas piens, top maize, kas nes medu. Šī bija iespēja pašā Rīgas centrā ieraudzīt īstas graudu kaltes un septiņu metru augstu graudu glabāšanas torni, izpētīt traktoru, iekāpt kombainā un apskatīt mājlopus. Pasākuma apmeklētāji arī tika aicināti iepazīt dzīvi un darbu Latvijas laukos, jauniešu izglītības iespējas, modernākās tehnoloģijas, graudkopību, lopkopību, dārzkopību, mežsaimniecību, zivsaimniecību, bioloģisko lauksaimniecību un amatniecību. Tāpat bija arī degustācijas un mājražotāju tirgus, kultūras programma, dažādi konkursi un izsole.

 

Top komentāri

Gunita
G
Jāsaka paldies organizētājiem - šāda ideja un pasākums noteikti varētu notikt katru gadu. Atšķirībā no parastajeim Rīgas tingentangeļiem, šis pasākums ir izglītojošs - bērni varēja iesaistīties tik daudzās aktivitātēs, uzzināt par mežu un citām lietām. Paldies par ļoti interesanto dienu!
Ērika
Ē
Piekrītu, tiešām lielisks, ļoti interesants pasākums! Paldies rīkotājiem!
Anna
A
Viss forši, tikai nesaprotu - kāpēc pilsētnieki (organizatori) tos nabaga dzīvniekus bija izlikuši apskatei pie skatuves, kur nenormāls troksnis? Dzīvniekiem tā jau stress, bet vēl visu dienu nācās atrasties nenormālā troksnī. Nabaga truši - pie pašām tumbām, kur aurē un rībina bungas dažādas folkloras kopas. Man nav iebildimu pret folkloras kopām un to dziesmām (vienalga kāda nacionalitāte), bet organizētāji nākamreiz varētu padomāt arī mājdzīvnieku ērtībām, nevis vienkārši viņus kautkur iebāzt - lai tikai pilsētnieki var priecāties.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas