Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

FOTO: Dziesmu svētku gājiens pozitīvi uzlādē gan dalībniekus, gan skatītājus

X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieku gājienā šodien cauri Rīgas centram četras stundas devās simtiem svētku dalībnieku. Gājienā piedalījās arī Valsts prezidents Valdis Zatlers, premjers Valdis Dombrovskis, Rīgas mērs Nils Ušakovs un daudzi citi amatvīri un sievas.

X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un svētku nedēļā izglītības un zinātnes ministre, svētku rīcības komitejas priekšsēdētāja Tatjana Koķe (ZZS) saņēmusi UNESCO ģenerāldirektores Irinas Bokovas apsveikumu par godu Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku 50.gadadienai.

Gājienā bija pulcējušies ne tikai aptuveni 31 tūkstotis svētku dalībnieku, bet arī vairāki tūkstoši interesentu, kas stāvēja gar ielas malām visu tā laiku. Gājiena dalībniekus sveica arī valsts augstākās amatpersonas.

Pēc gājiena Dekoratīvi lietišķās mākslas muzejā Rīgas mērs Nils Ušakovs arī uzņems X Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku viesus - delegācijas no 16 Rīgas sadraudzības pilsētām: Almati Kazahstānā, Brēmenes Vācijā, Kernsas Austrālijā, Kijevas Ukrainā, Maskavas Krievijā, Minskas Baltkrievijā, Olborgas Dānijā, Pori Somijā, Rostokas Vācijā, Sanktpēterburgas Krievijā, Taipejas Taivānā, Tartu Igaunijā, Tbilisi Gruzijā, Taškentas Uzbekistānā, Varšavas un Žoliboržas rajona Polijā. Uz svētkiem atbraukuši arī viesi no Ķīles (Vācijas), kas nav Rīgas sadraudzības pilsēta.

Vēl sestdien vakarā plkst.18 Daugavas stadionā notiks deju lieluzveduma Deja kāpj debesīs ģenerālmēģinājums, bet plkst.19 Mežaparka Lielajā estrādē sāksies koru koncerts "Mana zeme - zemīte skaistā", kurā skanēs gan tautā iemīļotas, gan jaunas melodijas. Pēc koncerta stundu notiks publikas un svētku dalībnieku sadziedāšanās.

Mežaparka Lielajā estrādē koncertā piedalīsies 332 kori ar vairāk nekā 12 600 dalībniekiem, 24 pūtēju orķestri ar 900 mūziķiem, seši tautas deju kolektīvi ar vairāk nekā 450 dejotājiem un 31 bērnu un jauniešu folkloras kopa ar 440 dalībniekiem. Uzstāsies arī solisti Renārs Kaupers, Aisha, Jānis Apeinis, Paula Dukure, Miks Dukurs, Kārlis Būmeisters un citi.

Koncertā svinīgu uzrunu teiks Valsts prezidents Valdis Zatlers, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe un X Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku izpilddirektore Agra Bērziņa.

(papildināta visa ziņa un pievienots foto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas