Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

FOTO: Naktī Okupācijas muzeja telpā iemests degmaisījums

Naktī Latvijas Okupācijas muzeja telpā iemests degmaisījums, aģentūrai LETA apstiprināja muzeja vadītāja Solvita Vība.

Viņa norādīja, ka, neskatoties uz uzbrukumu, muzejs turpina darbu un ekspozīcija ir pieejama apmeklētājiem. Tāpat Vība pauda cerību uz dienestu ātru iesaisti vainīgā atrašanā.

"Ceru, ka uzbrucējs tiks ātri atrasts. Manuprāt, tas bija mērķtiecīgi plānots uzbrukums Okupācijas muzejam. Gribu uzsvērt, ka mēs turpinām savu darbu," sacīja Okupācijas muzeja vadītāja.

Kā aģentūrai LETA norādīja Valsts policijā, saistībā ar minēto notikumu policija veic pārbaudi, taču plašākus komentārus tā šobrīd sniegt nevarot.

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču uzsvēra, ka informāciju par incidentu Okupācijas muzejā viņa saņēmusi no iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (JV). Viņa norādīja, ka iekšlietu un drošības dienesti strādā kopā, lai atrastu vainīgo.

"Mēs rūpīgi sekosim līdzi šai situācijai, lai Okupācijas muzeja darbinieki justos droši. Skaidrs, ka šajos ģeopolitiskajos apstākļos mums īpaši jārūpējas gan par mūsu robežu, gan iedzīvotāju drošību. Ceru, ka tuvākajā laikā dienesti varēs aizturēt vainīgo personu," sacīja Siliņa.

Rinkēvičs pauda pārliecību, ka valsts drošības iestādes un iekšlietu dienesti darīs visu, lai vainīgos sauktu pie atbildības un pierādīs, ka šāda veida provokācijas netiks tolerētas. 

"Es ceru, ka brīdī, kad vainīgie tiks noķerti, arī tiesu sistēma reaģēs adekvāti un būs tiešām bargi sodi tiem, kas īsteno tāda veida provokācijas," teica Rinkēvičs.

Kultūras ministrija ir ciešā saziņā par notikušo ar muzeja direktori Solvitu Vību.

“Latvijas Okupācijas muzeja misija ir atcerēties, kas notika ar Latviju komunistiskās Padomju Savienības un nacionālsociālistiskās Vācijas okupācijas režīma valdīšanas laikā Latvijā. Tas piemin un glabā atmiņas par notiesātajiem un noslepkavotajiem, represijās un izsūtījumā cietušajiem un mirušajiem. Nav pieļaujama šāda veida vēršanās pret atmiņas institūcijām!” uzsver kultūras ministre Agnese Logina.

Kā noskaidrots sarunā ar muzeja pārstāvi, incidentā ir cietušas direktores kabineta telpas.

Kultūras ministre Agnese Logina uzsver, ka sagaida ātru drošības dienestu darbu notikušā izmeklēšanā.

pievienotas pēdējās četras rindkopas

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas