Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

FOTO: Sākusies Uzvaras parkā esošā pieminekļa postamenta demontāža

Šorīt sākusies Uzvaras parkā esošā pieminekļa postamenta demontāža, novēroja aģentūra LETA.

Pašlaik smagā tehnika sākusi brucināt arī sievietes tēla statuju, savukārt obelisks joprojām atrodas savā vietā.

Pieminekļa apkārtnē ir vērojams neliels skaits interesentu, kuri cenšas saskatīt būvobjektā notiekošo, taču noteikto pārvietošanās ierobežojumu dēļ viņiem maz ko ir iespējams redzēt. Arī šodien parka apkārtnē kārtību uzrauga liels skaits policijas vienību.

Gatavošanās pieminekļa demontāžas darbiem parkā ar attiecīgās būvtehnikas ierašanos sākās pirmdien. Šorīt sākās Uzvaras parkā esošā pieminekļa postamenta demontāža.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domē, pieminekļa kompleksa demontāžas darbi ir sākušies un norit pēc grafika. Šodien sīkākus komentārus pašvaldībā atturas sniegt, reizē plašāku informāciju solot sniegt tuvākajā laikā.

Nožogotajā pieminekļa kompleksa teritorijā ir ievesta lielā būvtehnika - kāpurķēžu ekskavatori, kas līdz parkam nogādāti ar auto platformas palīdzību.

Lielā tehnika darbojas, demontējot pieminekļa postamentu. Tāpat demontāžas darbus teritorijā veic arī mazāka tehnika. Objekta teritorija vienlaikus tiek atbrīvota no būvgružiem.

Teritoriju apsargā daudzi policisti, strādājot gan iežogotajā teritorijā, gan ap tās perimetru. Patlaban iežogota ir ne vien teritorija ap pieminekļa kompleksu, bet arī daļa no parka teritorijas otrpus Bāriņu ielai. Pa šo ielu gājēju kustība ir apturēta.

Kā ziņots, neskatoties uz aicinājumu nepulcēties, pirmdienas vakarā pie padomju armijai veltītā pieminekļa Pārdaugavā tomēr savācās pāris desmiti cilvēku, no kuriem policija vairākus aizturēja, novēroja aģentūra LETA.

Vairāku gadu garumā pie pieminekļa 9.maijā pulcējās tūkstošiem cilvēku - bijušajās Padomju Savienības teritorijās pēc atsevišķām iniciatīvām tika organizētas svinības Sarkanās armijas uzvarai pār pār nacistisko Vāciju Otrajā pasaules karā. Arī Latvijā joprojām daļa sabiedrības piekopj tradīciju atzīmēt tā dēvētos Uzvaras svētkus, tomēr jau izsenis šis datums Austrumeiropā tiek identificēts ar Baltijas valstu okupāciju un aneksiju PSRS sastāvā.

Jautājums par to, vai Latvijā ir vieta padomju armijai veltītajam piemineklim Uzvaras parkā, īpaši aktualizējās līdz ar Krievijas sākto karu pret Ukrainu. Diskusijas par šiem jautājumiem ir noslēgušās, Saeimai pieņemot likumu, kas nosaka, ka līdz rudenim Latvijā jānovāc visi ar kapavietām nesaistītie padomju režīmam veltītie pieminekļi.

 

Ziņa papildināta

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas