Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FOTO: Svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa

Ziedu nolikšanas ceremoniju pie Brīvības pieminekļa šodien Rīgā vēroja vairāki tūkstoši cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Klātesošo vidū bija dažāda gada gājuma un tautības cilvēki, tostarp prāvā pulkā pulcējušies bija kaimiņi lietuvieši, kuri bija izveidojuši vienotu Latvijas-Lietuvas karogu, kā arī nēsāja vairākus abas valstis simbolizējošus simbolus. Sanākušo rokās atrodami bija arī Igaunijas un Somijas karogi.

Vairākiem klātesošajiem rokās bija balti un sarkani ziedi, kuri vēlāk tika novietoti pieminekļa pakājē.

Kā novēroja aģentūra LETA, ar sarkanbaltsarkaniem ziediem jau dienas vidū bija noklāti postamenti, kas izveidoti ap Brīvības pieminekli ziedu nolikšanai, gan arī liela daļa pieminekļa pakājes.

Ziedu nolikšanas ceremonijas priekšgalā soļoja Latvijas prezidents Raimonds Vējonis, kuram pievienojās Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida, Islandes prezidents Gudni Johannesons un Somijas prezidents Sauli Nīniste.

Ceremonijā piedalījās arī bijušie Valsts prezidenti Valdis Zatlers, Andris Bērziņš un Vaira Vīķe-Freiberga un teju visi pašreizējie ministri.

Tāpat ziedus pie pieminekļa nolikt devās vairāki desmiti jaunievēlēto Saeimas deputātu no visām septiņām ievēlētajām partijām, Rīgas domes vadība un deputāti, NBS vadība un citi.

Ceremonija sākās ar valsts himnas nodziedāšanu un visu tās laiku muzikālo pavadījumu nodrošināja orķestris.

Kā novēroja aģentūra LETA, tā kā visas dienas garumā pilsētā notiek vairāki svētku dienai veltīti pasākumi, jau dienas vidū Vecrīgas ielas ir pilnas ar cilvēkiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas