Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Gada sākumā Rīgā speciālistu palīdzību smēķēšanas atmešanai izmantojuši 35 cilvēki

Līdz šī gada aprīlim Rīgas Sociālajā dienestā pie atkarības profilakses speciālistiem smēķēšanas atkarības pārvarēšanai palīdzību meklējuši 35, bet 2015.gadā - 115 cilvēki, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Labklājības departamenta Apmācību un informācijas sektora galvenā speciāliste Evita Hatilova.

Rīgas domes Labklājības departaments aizvadītajā nedēļā iesaistījās sabiedrības informēšanas kampaņā par smēķēšanas kaitīgumu, atkarības profilakses jautājumiem un piedāvāja rīdziniekiem bez maksas veikt izmeklējumus. Departaments īpašu uzmanību vērsa novērotajai pieaugošajai elektronisko cigarešu smēķēšanas problemātikai jauniešu vidū.

Nedēļas garumā ikvienam interesentam, kuram rūp sava un līdzcilvēku veselība, bija iespēja apmeklēt Rīgas domes Labklājības departamenta līdzfinansētās Latvijas Sarkanā krusta Veselības istabas, kurās varēja saņemt speciālistu konsultācijas par veselīgu dzīvesveidu, smēķēšanas atkarības jautājumiem un atmešanas iespējām, kā arī iespēja bez maksas noteikt glikozes un holesterīna līmeni asinīs.

Kampaņas ietvaros šo iespēju izmantoja aptuveni 200 Rīgas iedzīvotāji, no kuriem trīs mērķtiecīgi bija ieradušies pēc speciālista padoma, lai varētu atmest smēķēšanu.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas