Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

GKR politiķi Saeimas vēlēšanās startēs Šlesera partijas sarakstā

Partijas "Gods Kalpot Rīgai" (GKR) politiķi Saeimas vēlēšanās startēs Aināra Šlesera vadītās partijas "Latvijas pirmajā vietā" (LPV) sarakstā, aģentūrai LETA apstiprināja partijas valdes priekšsēdētājs Oļegs Burovs.

GKR un LPV parakstījušas vienošanos par to, ka GKR deleģē 14.Saeimas vēlēšanu sarakstos GKR izvirzītus deputātu kandidātus un abas partijas kopīgi piedalās 14.Saeimas vēlēšanās ar mērķi "pilnībā nomainīt esošo varu un kļūt par vadošo politisko spēku valstī".

Kā aģentūrai LETA teica Burovs, viņš startēs Saeimas vēlēšanās Rīgas vēlēšanu apgabalā ar otro numuru aiz Šlesera.

GKR pārstāvji būšot gan Rīgas, gan arī Vidzemes vēlēšanu apgabala sarakstā.

Parakstītā vienošanās balstās uzdevumos atjaunot tautsaimniecības izaugsmi un novērst valsts ārējā parāda palielināšanos, kā arī nostiprināt valsts ārējo un iekšējo drošību, kam par garantu kalpo Latvijas dalība NATO un Eiropas Savienībā.

Partijas plāno apturēt sabiedrības šķelšanu, veicinot sabiedrības apvienošanu uz valstiskās neatkarības pamatiem, lai Latvijas iedzīvotāji daudz aktīvāk iesaistītos savas valsts nākotnes veidošanā un uzņemtos pilsonisku atbildību par savu valsti.

Partijas apņemšoties aizstāvēt un nostiprināt Latvijas Satversmē norādītās pamatvērtības, tai skaitā, ģimeni, ko veido sieviete un vīrietis, nodrošināt izglītības, iekšlietu, medicīnas nozarēs strādājošo pienācīgu atalgojuma un darba apstākļus.

Partijas esot vienojušās, ka vakcinēšana pret Covid-19 būšot tikai un vienīgi brīvprātīga, bez draudiem nevakcinētām personām zaudēt darbu un iztikas līdzekļus, kā arī sola nepieļaut tautsaimniecības un sabiedriskās dzīves lokdaunus.

Abas partijas apņemoties izveidot darboties spējīgu mehānismu sadarbības veicināšanai starp valdību un pašvaldībām, atjaunot Rīgai Baltijas metropoles statusu un pārtrauktu Rīgas iedzīvotāju skaita samazināšanos.

Partiju ieskatā to esot radījusi pilsētvides un ekonomiskās vides degradācija pēdējo divu gadu laikā.

"Esmu jau paudis un palieku pie pārliecības, ka bez stipras Rīgas nav stipras Latvijas un otrādi. Taču kopš 2020.gada pavasara Rīgas attīstība ne tikai stagnē, bet gan pilsēta degradē. Šo procesu vajag un var apturēt. Ja tagadējā domes koalīcija nesaprot un nespēj, darīsim to no valsts pārvaldes puses. Tāpēc esam nolēmuši pievienoties LPV un startēt Saeimas vēlēšanās," norāda Burovs.

Viņš norāda, ka Rīgā pie varas esošās partijas atbrīvojas no profesionāļiem izpildvarā, varas lēmumi tiek pieņemti, nevis balstoties uz datiem un ekspertu viedokļiem, bet gan subjektīvu politisku motīvu ietekmē. 

Tā rezultātā ziemās esot netīrīti ceļi, vasarās nepļauta zāle. 

"Pilsētas vadība nekautrējas paziņot, ka bērnudārzu problēmas atrisināsies tuvāko pāris gadu laikā, jo bērnu skaits Rīgā strauji sarūk. Savukārt infrastruktūras projektus pie varas Rīgā esošie nespēj realizēt pat tad, ja ir pieejams finansējums - Skanstes teritorijas revitalizācija, Mūkusalas krastmalas atjaunošana ir tikai divi piemēri. Investori Rīgas vietā izvēlas citas pilsētas Latvijā vai kaimiņvalstīs. Pašvaldībai vairs nav ambīciju, bet rīdzinieki to noteikti nav pelnījuši," uzsver Burovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas