Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Grib labāk aizsargāt kokus un ēkas

Rīgas domes rīkotajās publiskajās apspriešanās Rīgas iedzīvotāji ir pauduši bažas par koku skaita strauju samazinājumu Rīgas centrā, teikts likumprojekta anotācijā, kuru Saeima vakar nodeva izskatīšanai Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā. Grozot Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un aizsardzības likumu, iecerēts uzdot par pienākumu Rīgas vēsturiskajā centrā zemes īpašniekiem nokaltušu, noindētu vai patvaļīgi nocirstu koku vietā iestādīt jaunus.

Top komentāri

Koki Jāsargā
K
Pareizi!
Vija
V
Lai nocirstu koku Rīgā, ir jāmaksā atlīdzība pašvaldībai par zaudējumiem. Atlīdzība ir paredzēta jaunu koku stādīšanai. Tāpēc man ir jautājums, kur iekasētā nauda paliek????????
AiGars
A
Derētu precizēt - "...koki tiek nokaltēti un noindēti..". Piemēram apzāģējot apkārt un gaidot... Spice, starp autostāvvietu un bērnu laukumu pirms diviem mēnešiem vēl bija zaļojošs vesels bērzs. Es redzu ikdienu konkrētus punktus, kapēc to neredz žurnalisti, inspektori, deputāti. Jā, esmu fotografējis un ziņojis - nu un?! Vēl ir jautājums KUR paliek nozāģētā koksne 1000 kub/metri. kapēc katru baļķi sazāģē pagalēs, kur sanāktu skulptūra, vides objekti..?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas