Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Iedzīvotājus aicina izteikt viedokli par 54 koku ciršanu pie Botāniskā dārza

Rīgas dome aicina iedzīvotājus izteikt viedokli par ieceri likvidēt 54 kokus Slokas ielā, teritorijā pie Botāniskā dārza, informēja Rīgas domes pārstāvji.

RD Komisija ir saņēmusi iesniegumus par 19 koku (6 kļavu, 5 bērzu, 7 apšu un vienas gobas) ciršanu Slokas ielā 43 un 35 koku (2 ievu, 8 melnalkšņu, 4 kļavu, 1 ošlapu kļavas, 9 bērzu, 1 gobas, 9 apšu un 1 zirgkastaņas) ciršanu Slokas ielā 45 saistībā ar daudzdzīvokļu mājas būvniecību.

"Viens būvniecības projekts, kurā bija plānots izcirst aptuveni 100 kokus šajā rajonā, tika atsaukts no iesniedzēju puses. Tagad ir iesniegts jauns projekts, kurā cērtamo koku skaits ir samazināts. Ņemot vērā sabiedrības lielo interesi par teritoriju pie Botāniskā dārzā, komisija lēma rīkot jaunu publisko apspriešanu nevis divas nedēļas, bet gan trīs nedēļas ilgi, lai ikviens varētu izteikt savu viedokli," sacīja Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko.

Rīgas pilsētas būvvaldei ir uzdots no 15. oktobra līdz 4. novembrim rīkot publisko apspriešanu par 54 koku ciršanu pie Botāniskā dārza.

Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisija ir lūgusi koku ciršanas ierosinātājus saskaņot ar Rīgas pilsētas būvvaldi planšetes par publisko apspriešanu un līdz 14. oktobrim iesniegt tās būvvaldei un izvietot planšetes Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijā, kā arī pie nociršanai plānotajiem kokiem vai to tuvumā pie žoga Slokas un Kuldīgas ielas krustojumā.

Top komentāri

dienvidi
d
es esmu pret. lai pilsēta atpērk to zemi.
joiman
j
lai tas koku cirtējs-investors ar savu projektu tinās prom. Investoram interesē tikai gūt peļņu par katru cenu, un vienalga kas paliek pēc tam. pilsētai tādus investorus nevajag. dzīvokļu Rīgā pietiek.
Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Varbūt drīz iedzīvotājus aicinās izteikt viedokli par santehnikas vītņu nomaiņu uz metrisko sistēmu? Vēl iedzīvotāji varētu izteikt viedokli par tramvaja sliežu ķīmisko sastāvu un vēl iedzīvotāji varētu izteikt viedokli par radio viļņu viļņošanos!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas