Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Iedzīvotājus mudina ziņot par satiksmei bīstami bedru veidošanos Rīgā

Iedzīvotāji Rīgā tiek aicināti ziņot par satiksmei bīstami bedru veidošanos, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Šodien un rīt Rīgā esot gaidāms sasalstošs lietus - uz ielām un ietvēm veidosies stiprs apledojums. Šādos laikapstākļos ielu segumā pastiprināti veidojas satiksmei bīstamas bedres.

Par šādu bedru rašanos iedzīvotāji aicināti ziņot Satiksmes vadības centram pa tālruni 80003600.

Rīgā satiksmei bīstamās bedres likvidē brauktuvju uzturētāji. Tiek izmantota aukstā asfalta ieklāšanas tehnoloģija, kas piemērota laikapstākļiem, kad gaisa temperatūra ir zem nulles.

Pirms ieklāšanas darbu sākšanas bedre tiek maksimāli iztīrīta un nosusināta. Saremontēto bedru kalpošanas laiku ietekmē vairāki faktori - laika apstākļi, satiksmes intensitāte un ielas seguma stāvoklis. Šo darbu galvenais mērķis ir novērst satiksmei bīstamas situācijas.

Par satiksmei bīstamām uzskata bedres, kuru izmērs ir lielāks par 0,1 kvadrātmetru un to dziļums lielāks par pieciem centimetriem. 

Bedres visstraujāk veidojas ielu posmos, kur uz brauktuves izveidojušies defekti un plaisas. Mainīgos laikapstākļos, kad nokrišņi un gaisa temperatūra svārstās ap nulli, satiksmes ietekmē ielu seguma defekti veidojas neprognozējami, asfaltā sāk izdrupt gabali un veidojas bedres.

Pavasarī, kad diennakts vidējā temperatūra būs virs pieciem grādiem, pilsētā tiks sākts plašāks bedru remonts ar ierastajām tehnoloģijām - karsto asfaltu un asfalta vienlaiduma ieklāšanu, kas nodrošina ilgāku kalpošanas laiku un ļauj saremontēt ne vien satiksmei bīstamās bedres, bet arī novērst mazāka izmēra defektus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas