Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 15. jūnijs
Vilija, Vits, Žermēna, Baņuta

Izsludina projektu pieteikšanu Rīgas - Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumiem 2014.gadā

Lai veidotu Rīgas – 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas -, programmu, Eiropas kultūras galvaspilsētas direkcija izsludina projektu un projektu ideju pieteikšanu, informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde. Pieteikt idejas un projektus aicināts ikviens interesents individuāli, vai arī kā organizācijas pārstāvis.

Pieteikumu iesniegšanas termiņš ir š.g. 29.oktobris, norādīja I.Vilde.I.Vilde paskaidroja, ka iecerētā Rīgas - Eiropas kultūras galvaspilsētas programma, kuras nosaukums ir “Force Majeure” (“Nepārvarama vara”), konkrētajā gadījumā norāda uz kultūras milzīgo spēku, kas spēj pārveidot pilsētu un tās iedzīvotājus. “Ar šādu programmas nosaukumu rīkotāji vēlas izraisīt plašāku diskusiju par kultūras lomu Latvijā, kā arī Eiropā un pasaulē, kā arī stiprināt izpratni plašā nozīmē," klāstīja I.Vilde, norādot ka "kultūras sākas ar katru no mums, ar mūsu sētu, daudzstāvu mājas pagalmu.”

Darbu jau sākusi "Rīga- 2014" mākslinieciskā padome, kas, balstoties uz iesniegtajiem projektiem un darba grupas izstrādāto māksliniecisko koncepciju, veidos 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu. Rīgas programmai būs 6 tematiskās līnijas, un katrai no tām ir savs kurators Mākslinieciskajā padomē.

  • Tematisko līniju “Okeāna alkas” vadīs režisors Uģis Brikmanis, kurš bija iesaistīts arī Rīgai- 800 veidošanā.
  • “Brīvības ielas”  kurators ir žurnālists, diskusiju raisītājs un filosofs Gints Grūbe,
  • “Izdzīvošanas komplekta”  kuratore ir starptautisku atzinību guvusī Latvijas Laikmetīgās mākslas centra direktore Solvita Krese,
  • “Ceļu kartes”  kuratore – Jaunā teātra institūta vadītāja, iedzīvotāju līdzdalības projektu vadītāja un Eiropas kultūras mēneša 2001. gadā rīkotāja Gundega Laiviņa,
  • “Dzintara āderes” (programmas jauna starptautiskā sadarbības tīkla) kuratore – Ārlietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja, viena no festivāla “Francijas pavasaris” un Latvijas kultūras sezonas Francijā rīkotājām Vita Timermane-Moora,
  • “Rīgas karnevāla”  kuratore – Rīgai-800 vicedirektore un Eiropas kultūras galvaspilsētas direkcijas vadītāja Diāna Čivle.


Atšķirībā no ierastās projektu konkursu prakses, kur izvērtēšanai nodod jau gatavus projektus, šoreiz ikviens jau projekta tapšanas stadijā var sazināties ar programmas kuratoriem un Eiropas kultūras galvaspilsētas direkciju, lai pārrunātu visus interesējošos jautājumus. I.Vilde arī norādīja, ka projektus jāveido tā, lai tiktu paredzēta plaša iedzīvotāju līdzdalība pasākumos, lai parādītos eiropeiskais Rīgā un lai veidotos svaigs skatījums uz kultūras pasākumiem, jauna saskarsme ar iedzīvotāju un ar sadarbības partneriem citur Eiropā. programmas prezentācijas seminārā kuratori īpaši ieteica kultūras notikumus rīkot ne tikai Rīgas centrā, bet arī priekšpilsētās. (Tas īpaši aktuāli ir Gundegas Laiviņas vadītajā tematiskajā sadaļā "Ceļu karte".)

Lai varētu koordinēt visa gada pasākumu norisi, pasākumu telpas un laika grafiku, Eiropas kultūras galvaspilsētas direkcija aicina iesūtīt informāciju par lieliem starptautiskiem pasākumiem, kas tiek plānoti Rīgā un citur Latvijā 2014. gadā.

Ar “Rīga 2014” programmas māksliniecisko koncepciju (grāmatā "Force Majeure") un projekta iesniegšanas kārtību tuvāk var iepazīties interneta vietnē: www.kultrix.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas