Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jermoloviča apstiprina, ka plāno sākt darbu Rīgas domē

Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) korupcijas skandālā iesaistītā Vita Jermoloviča (GKR) žurnālistiem apstiprinājusi, ka plāno pieņemt deputāta mandātu un sākt darbu Rīgas domē.

Jermoloviča domē ieņems Eiropas Parlamentā ievēlētā Andra Amerika (GKR) vietu, savukārt Nila Ušakova (S) vietu domē ieņems partijas Saskaņa deputāts Ivans Ivanovs.

LETA jau vēstīja, ka 13.maijā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kriminālprocesā par RTAB amatpersonu iespējamiem noziegumiem veica kriminālprocesuālās darbības, tai skaitā vairāk nekā desmit kratīšanas dažādās adresēs, kā arī vairākas izņemšanas.

Šajā dienā KNAB aizturēja gan toreizējo RTAB valdes locekli Jermoloviču, gan RTAB biroja vadītāju Ingunu Priedīti. Pēc divām dienām abas atbrīvoja no izolatora. Dažas dienas vēlāk KNAB publiski paziņoja, ka RTAB amatpersonai piemēroja drošības līdzekļus - aizliegumu ieņemt noteiktu amatu, aizliegumu izbraukt no valsts un aizliegumu tuvoties noteiktām personām.

Šajā kriminālprocesā iesaistīts arī bijušais RTAB valdes loceklis un pašreizējais domes deputāts Maksims Tolstojs (S). Arī viņam KNAB piemērojis ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi - noteiktas nodarbošanās aizliegums, aizliegums izbraukt no valsts un aizliegums tuvoties noteiktām personām.

Aģentūra LETA birojā noskaidroja, ka šajā kriminālprocesā iesaistītajām personām nav atcelti vai mainīti piemērotie drošības līdzekļi. Birojā norādīja, ka ikvienai personai, kurai kriminālprocesā ir piemērots kāds noteikts drošības līdzeklis, ir pienākums pašai rūpēties par piemērotā drošības līdzekļa ievērošanu un izpildi. Tāpat KNAB norādīja, ka birojus seko līdzi, kā tiek ievēroti aizdomās turētajām personām piemērotie drošības līdzekļi.

Taujāta vai piemērotais drošības līdzeklis liegs viņai ieņemt domes deputāta amatu, viņa atbildēja noliedzoši. Jermoloviča žurnālistiem gan atzina, ka viņai ir liegts sarunāties ar Tolstoju, taču nav aizliegts atrasties vienā telpā, taču plašāku informāciju par sev piemērotajiem drošības viņai esot liegts teikt.

Kā ziņots, KNAB izmeklētāju rīcībā esošie fakti liecinot, ka RTAB amatpersonas, iespējams, izšķērdējušas nodibinājuma finanšu līdzekļus lielos apmēros, tajā skaitā, noslēdzot fiktīvus sadarbības līgumus, apmaksājot privātus izdevumus, viltojušas un izmantojušas viltotus dokumentus, nodarbinājušas fiktīvus darbiniekus, kā arī prettiesiski izkrāpušas finanšu līdzekļus lielos apmēros. Sākotnējie aprēķini liecina, ka noziedzīgu darbību rezultātā nodarīti zaudējumi ne mazāk kā 300 000 eiro apmērā, tomēr nodarīto zaudējumu apmērs tiks precizēts, veicot grāmatvedības ekspertīzes.

LTV raidījums de facto vēstīja, ka izmeklētājiem radušās aizdomas, ka RTAB nauda varētu būt izmantota Saskaņas priekšvēlēšanu kampaņai. RTAB pērn bija noslēdzis vairākus līgumus ar sabiedrisko attiecību speciālistu un lobistu no Vācijas Lucu Meieru, kurš ir slavens kā Angelas Merkeles priekšvēlēšanu kampaņas veidotājs 2013.gadā. Šo speciālistu piesaistījusi arī partija Saskaņa priekšvēlēšanu kampaņas veidošanai pirms 2018.gada Saeimas vēlēšanām, un tagad esot radušās aizdomas, vai ar RTAB naudu patiesībā nav ticis maksāts par Saskaņas priekšvēlēšanu kampaņu.

RTAB bija noslēgti vairāki līgumi ar Saskaņas konsultanta Meiera firmām par Rīgas reklamēšanu ārvalstīs, piemēram par tūrisma semināra rīkošanu. Līgumi ir bijuši līdz pat 50 000 eiro vērti, bet kopēja summa, ko Meiers varētu būt saņēmis no Rīgas domes nodibinājuma, ir ap 300 000 eiro.

Top komentāri

nātre
n
Vita, vai tiešām Tev nav kauna nevienā acī, normāls cilvēks ielīstu kādā stūrī un nerādītos tautā.
Koko
K
...uce. Varbūt pietiek? Vai par maz vēl?
ha
h
CIRKS pa brīvu! Šī aizdomās turamā kundzīte nedrīkst sarunāties ar vairākiem deputātiem, taču ieņemt deputātes amatu drīkst. Viņa taču līdz ar to nav spējīga pildīt deputātes amatu ša'dā situācijā. Lielajam Vilim bija taisnība - muļķu zemē bez pārmaiņām.Vai KNAb nav jāmaina drošības līdzeklis?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas