Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kādu no Rīgas ielām plāno pārdēvēt par godu barikāžu 25.gadadienai

Sagaidot barikāžu 25.gadadienu, vienai no ielām Rīgā plānots piešķirt nosaukumu, kas būtu veltījums 1991.gada barikāžu piemiņai, šodien vienojās Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja.

Šis nosaukums varētu būt "1991.gada janvāra barikāžu iela", piedāvāja komiteja. Komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais (GKR) skaidroja, ka šāda iecere būtu skaists žests, atzīmējot janvārī gaidāmo barikāžu 25.gadadienu. Viņš izteica cerību, ka jau decembrī Rīgas dome varētu šo jautājumu skatīt, bet janvārī kādai no Rīgas ielām tiktu piešķirts nosaukums barikādēs bojāgājušo piemiņai.

Ar minēto iniciatīvu domē vērsās Juris Jasinkevičs, kurš barikāžu laikā bija viens no milicijas priekšnieka vietniekiem. Šo domē iesniegto iniciatīvu parakstījuši vēl 11 tā laika Iekšlietu ministrijas un milicijas darbinieki, pastāstīja Turlais.

Jasinkevičs skaidroja, ka visu dzīvi juties vainīgs par divu milicijas darbinieku bojāeju barikāžu laikā, visus šos gadus viņš ticies ar viņu ģimenēm, mēģinādams pēc iespējas sniegt palīdzību. Viņš skaidroja, ka šīm ģimenēm arī pašreiz neiet viegli un ar pabalstiem no valsts un pašvaldības vien nepietiekot. Svarīgi esot arī izteikt cieņu bojāgājušajiem, piemēram, piešķirot Rīgas ielai nosaukumu, kas atgādinātu, ka vairāki cilvēki zaudēja savas dzīvības cīņā par valsts neatkarību. "Nav nekā svētāka par dzīvību, kas atdota valsts un tautas neatkarības atgūšanai," sacīja Jasinkevičs.

Arī Turlais uzsvēra, ka "mēs mūžam būsim šiem cīnītājiem parādā". Komitejas deputāti atbalstīja minēto ieceri. Uģis Rotbergs vērsa uzmanību uz ielas nosaukuma tehniskajiem aspektiem - lai tas nebūtu par garu. Tāpat viņš norādīja, ka jāizvēlas arī tam piemērotākā iela, jo lielai daļai ielu Rīgā jau raksturīgas noteiktas asociācijas.

Komitejas lēmums un attiecīgie dokumenti tiks nosūtīti domes Pilsētas attīstības komitejai tālākam darbam. Iecere par ielas nodēvēšanu un konkrēto nosaukumu būs jāvērtē arī Rīgas Pieminekļu padomei.

Barikāžu laiks ir vēsturisks apzīmējums 1990.gada 4.maijā atjaunotās Latvijas Republikas aizsardzības pasākumiem, kas tika organizēti Rīgā un citās Latvijas pilsētās no 1991.gada 13. līdz 27.janvārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas