Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Februārī apritēs trīs gadi kopš Ņemcova slepkavības

Ķirsis ierosinājis Ušakovam ielu Rīgā nosaukt Borisa Ņemcova vārdā

Partijas Vienotība Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis vērsies pie mēra Nila Ušakova (Saskaņa) ar rosinājumu vienu no Rīgas ielām nosaukt par godu Krievijas opozicionāram Borisam Ņemcovam, aģentūru LETA informēja frakcijas referents Edmunds Jurēvics.

"Šī gada 27.februārī apritēs trīs gadi kopš Borisa Ņemcova slepkavības uz Maskavas upes Lielā tilta, kas atrodas netālu no Kremļa. Pastāv uzskats, ka šī necilvēciskā slepkavība, iespējams, notikusi ar Krievijas Federācijas prezidenta, tagadējā partijas Vienotā Krievija neoficiālā prezidenta amata kandidāta Vladimira Putina ziņu," teikts Ķirša vēstulē Ušakovam.

Tāpat viņš norāda, ka Ņemcovs "savā politiskajā darbībā ir iestājies par demokrātijas, cilvēktiesību un likuma varas ievērošanu Krievijā, pret Krievijas agresīvo ārpolitiku, kas ir vērsta pret tās kaimiņiem, īpaši Baltijas valstīm, tajā skaitā Latviju."

Kā norāda Ķirsis, novērtējot Ņemcova personīgo ieguldījumu demokrātiskas opozīcijas veidošanā, demokrātijas, vārda brīvības un citu cilvēka pamattiesību veicināšanā, viņš rosina izdot rīkojumu Rīgas pilsētas Būvvaldei un Rīgas vietvārdu un pilsētvides objektu nosaukumu komisijai, lai tās kādu no Rīgas ielām vai laukumiem nosauktu Ņemcova vārdā.

Jurēvics norāda, ka priekšlikums priekšsēdētājam iesniegts ceturtdien un divu nedēļu laikā uz to būtu jāsniedz atbilde.

Kā vēstīts, šomēnes ASV varasiestādes paziņojušas, ka daļa avēnijas līdzās Krievija vēstniecībai Vašingtonā nosaukta par Borisa Ņemcova laukumu.

Ņemcovs tika nošauts 2015. gada 27. februārī Maskavas centrā, netālu no Kremļa. Pēc dažām nedēļām tika aizturēti pieci čečeni, kas tika apsūdzēti Ņemcova slepkavībā.

Tomēr Ņemcova tuvinieki un opozīcija apgalvo, ka slepkavības plānotāji nav atrasti, norādot, ka ar to ir tieši saistīts Čečenijas republikas vadītājs Ramzans Kadirovs, kurš, iespējams, rīkojies saskaņā ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīkojumu.

Top komentāri

Anon
A
Šis izskatās pēc politiska gājiena lai redzētu ar kādu vārdu izvēli Ušakovs noraidīs iniciatīvu
gp
g
Visu cieņu Ņemcovam, bet ar Rīgu te sakars mazs. Labāk pardēvējam Jēkaba ielu par Čekas maisu ielu. Tad saeima būs Čekas maisu iela 11.
oo
o
Kāds Ņemcovam sakars ar Rīgu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas