Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Lapu nodošanas akcijas pirmajās dienās Rīgā savāktas 405,5 tonnas lapu

Pirmās nedēļas nogales laikā pašvaldības organizētajā lapu nodošanas akcijā no iedzīvotājiem savāktas 405,5 tonnas lapu, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Visvairāk lapu izvests no Pārdaugavas - 198,2 tonnas, tai seko Ziemeļu rajons ar 138,7 tonnām un Austrumu priekšpilsēta ar 68,6 tonnām lapu.

Salīdzinot ar pērnā gada lapu izvešanas pirmo nedēļas nogali, kopumā šogad nodots par 18% vairāk lapu. 2020.gadā visa projekta laikā nodotas 1643,6 tonnas lapu.

Kā ziņots, sākot ar oktobra beigām, vairākās nedēļas nogales Rīgas iedzīvotājiem iespējams nodot kritušās koku lapas.

Pašvaldība atgādina, ka lapu iekraušana atkritumu izvedēja transportā iedzīvotājiem jāveic saviem spēkiem un tikai noteiktajās vietās, datumos un laikos. Lapas nedrīkst iepriekš atvest un atstāt, kā arī lapām nedrīkst būt citu atkritumu piemaisījumu.

Savāktās lapas tiek nogādātas uz biomasas pārstrādes vietu Getliņos. Katrā no lapu savākšanas projekta norises dienām piedalās Teritorijas labiekārtošanas pārvaldes pārstāvji, sekojot līdzi situācijai, koordinējot lapu nodošanu, kontrolējot specializētā atkritumu savākšanas transporta virzību, kā arī palīdzot iedzīvotājiem lapu maisus ievietot atkritumu savākšanas transportā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas