Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Lidostā Rīga atklāts moderns biznesa aviācijas centrs

Otrdien, 8.septembrī, lidostā Rīga atklāts biznesa aviācijas centrs FBO RIGA, ar kuru uzņēmums plāno palielināt apkalpoto biznesa aviācijas lidaparātu skaitu par 35%, portālu Diena.lv informēja FBO RIGA līdzīpašnieks Romāns Starkovs.

Jaunais aviācijas centrs turpmāk sniegs pilna klāsta virszemes biznesa aviācijas pakalpojumus, turklāt ar laiku paredzēts biznesa darbības sfēru paplašināt, nodrošinot privāto lidmašīnu tehnisko apkopi.

FBO RIGA izbūvē investēti 12,5 miljoni eiro, un tas būs viens no vērienīgākajiem un modernākajiem šāda veida centriem Baltijā un Skandināvijā.

FBO RIGA ir izveidota moderna biznesa aviācijas termināļa ēka 1200 kvadrātmetru platībā, apsildāms angārs 8400 kvadrātmetru platībā, perons ar stāvvietām biznesa lidmašīnām un helikopteru laukums. Kopējā teritorijas platība 12 tūkstoši kvadrātmetru.

FBO RIGA
biznesa aviācijas centra projekts tika īstenots mazāk nekā divu gadu laikā. Infrastruktūras objektu projektēšanā un celtniecībā tika izmantotas modernākās tehnoloģijas un labākā pasaules prakse, pēc iespējas tika izmantoti videi draudzīgi materiāli, kā arī tādi materiāli, kas dabā sadalās.

"Biznesa aviācijas nozarei Latvijā ir perspektīvas ģeogrāfiskā novietojuma dēļ, piemēram, Rīga atrodas stundas līdz pusotras attālumā no Stokholmas, Berlīnes, Maskavas, turklāt augstas kvalitātes serviss tiek nodrošināts par konkurētspējīgākām cenām. Tādēļ mēs varam piedāvāt biznesa aviācijas gaisa kuģu apkalpošanu izdevīgāk nekā citur Eiropā," norādīja FBO RIGA līdzīpašnieks Leonīds Gorodņickis.

Tikmēr Starkovs piebilda, ka jau pašlaik uzņēmums apkalpo 60% starptautiskās lidostas Rīga biznesa aviācijas lidojumu. FBO RIGA primārie mērķa tirgi ir valstis, kuras atrodas aptuveni 1500 kilometru rādiusā no Rīgas – Centrāleiropa, Ziemeļeiropa, Baltija, Krievija un tuvākās NVS valstis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas