Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Līdz ūdens kvalitātes analīžu saņemšanai pašvaldība neieteiks cilvēkiem peldēties Ķīpsalas peldvietā

Līdz ūdens kvalitātes analīžu saņemšanai pašvaldība neieteiks cilvēkiem peldēties Ķīpsalas peldvietā Rīgā, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta darbinieki šodien apsekoja Ķīpsalas peldvietu un ar bojām norobežotajā peldvietas teritorijā uz ūdens virsmas nekonstatēja taukvielu sanesumus vai pleķus.

Pašvaldība informē, k Valsts vides dienests (VVD) paņēmis ūdens paraugus analīzēm, bet Veselības inspekcija (VI) peldūdens paraugus analīzēm ņems 5.jūlijā.

Ņemot vērā VVD sniegto informāciju un konsultējoties ar VI, Ķīpsalas peldvietā tiks izvietota informatīvā zīme - ieteikums nepeldēties -, līdz brīdim, kamēr tiks sniegti precīzi peldūdens analīžu rezultāti un saņemtas VI rekomendācijas turpmākai darbībai.

Savukārt pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" noraida iespējamību, ka taukvielu sanesumi Ķīpsalas pludmalē varētu būt radušies no uzņēmuma atbildībā esošās sadzīves kanalizācijas tīklu pārgāžu sistēmas. 

Pēc uzņēmuma Kanalizācijas sūkņu staciju dienesta sniegtās informācijas, spēcīgās lietusgāzes 29.jūnijā uz brīdi radīja nepieciešamību atvērt avārijas izlaižu sistēmas punktu Voleros, lai nerastos draudi bioloģiskās attīrīšanas stacijas "Daugavgrīva" nepārtrauktiem tehnoloģiskajiem procesiem. 

Taču Voleru avārijas izlaižu punkts Daugavā atrodas krietni aiz Ķīpsalas, turklāt todien valdošie dienvidu-dienvidaustrumu vēji neattīrītos notekūdeņus būtu aiznesuši Daugavgrīvas virzienā, un nekādā gadījumā ne pretējā virzienā. 

Ķīpsalai tuvāk esošais avārijas izlaižu punkts Austuves ielā šajās dienās nav izmantots, arī piesārņojums no Voleru pārgāžu punkta nav konstatēts.

LETA jau ziņoja, ka pēc iedzīvotāju ziņojumiem par taukveida vielas sanesumu esamību Ķīpsalas peldvietā Daugavā VVD inspektoriem radušās aizdomas par neattīrītu notekūdeņu novadīšanu upē, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Pēc notikuma vietas apsekošanas VVD inspektori Ķīpsalas pludmales ūdenī konstatējuši pagaidām nezināmas izcelsmes taukvielas. Vielas izcelsmes precizēšanai noņemti paraugi un nodoti testēšanai laboratorijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas