Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Lucavsalas pludmales ūdens analīze turpinās; peldēties joprojām neiesaka

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) sadarbībā ar Veselības inspekciju turpina Lucavsalas pludmales peldūdens paraugu testēšanu, ņemot vērā iepriekš peldūdenī konstatēto enterovīrusa klātbūtni, portālu Diena.lv informēja SPKC pārstāve Anete Vilciņa.Kā jau tika ziņots, šogad vasarā reģistrēts serozo meningīta saslimšanas gadījumu skaita pieaugums, īpaši Rīgā un Pierīgas reģionā.

Līdz ar to jūlija beigās tika veiktas peldūdens analīzes pacientu norādītajās peldvietās, lai izmeklētu iespējamās inficēšanās vietas. Enterovīrusa klātbūtne konstatēta vienā no četrām pārbaudītajām peldvietām Rīgā - Lucavsalas pludmalē.SPKC informē, ka vīrusmeningītu pieaugums šogad novērots no jūnija beigām, savukārt no gada sākuma līdz šīs nedēļas sākumam Latvijā apstiprināti 109 vīrusmeningītu gadījumi, kas ir lielākais saslimšanas gadījumu skaits kopš 2010.gada.Enterovīrusu meningīta inkubācijas periods ir 2 līdz 14 dienas, galvenais infekcijas avots ir inficēta persona. Vīruss no organisma izdalās ar izkārnījumiem, retāk ar siekalām, līdz ar to infekcija izplatās tiešā kontakta ceļā, kā arī ar sadzīves vai koplietošanas priekšmetiem mājās un sabiedriskajās vietās. Inficēties ir iespējams arī peldēšanas laikā, norijot ar vīrusu piesārņotu ūdeni, kā arī uzturā lietojot peldūdeņos skalotus augļus un dārzeņus. SPKC speciālisti atgādina, ka, ejot peldēties, jāizvairās no niršanas un ūdens nonākšanas mutē. Papildu informācija par enterovīrusu meningītu pieejama SPKC mājas lapā.Līdz atkārtotu peldūdens paraugu testēšanas rezultātu noskaidrošanai, Slimību profilakses un kontroles centrs neiesaka peldēties Lucavsalas pludmalē.Jau vēstīts, ka Rīgas dome saņēmusi informāciju no Slimību profilakses un kontroles centra par enterovīrusa atrašanu peldūdens paraugā Daugavas peldvietā Lucavsalā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas