Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mežaparka estrādes atjaunošanai plāno aizņemties 41 miljonu eiro

Rīgas pašvaldība Mežaparka Lielās estrādes atjaunošanas otrā posma pirmās daļas realizēšanai no Valsts kases aizņemsies 41 miljonu eiro ar pievienotās vērtības nodokli, šādu ieceri šodien atbalstīja Rīgas domes Pilsētas īpašumu komiteja.

Kā informēja komitejas vadītājs Oļegs Burovs (GKR), šajā summā iekļautas visas estrādes daļas būvniecības, autoruzraudzības, kā arī būvuzraudzības izmaksas. Aizņēmuma atmaksas termiņš ir līdz 30 gadiem un tas ir bezprocentu aizdevums.

Estrādes demontāžas darbi sāksies septembrī. Sākotnēji būvnieki demontēs visus tos estrādes elementus, kurus pēc Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes (iepriekš Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija) norādījumiem nepieciešams saglabāt un vēlāk sāks pašas estrādes korpusa pilnīgu demontāžu.

Galējo lēmumu par aizņēmuma ņemšanu vēl pieņems Rīgas dome.

Kā ziņots, Mežaparka Lielās estrādes otrās kārtas pirmā posma būvdarbus par 40,123 miljoniem eiro veiks PS LNK, RERE.

Lai nodrošinātu Skolēnu dziesmu un deju svētku norisi 2020.gadā, arhitektiem tika uzticēts estrādes atjaunošanas otro kārtu sadalīt posmos - B1 un B2. Otrās kārtas pirmajā posmā tiks realizēta pašas estrādes izbūve, bet otrajā paliks saimniecisko ēku un biroja ēku izbūve, kā arī teritorijas labiekārtošana.

Arī pirmo estrādes atjaunošanas posmu veica PS LNK, RERE un tas izmaksāja 26,74 miljonus eiro ar pievienotās vērtības nodokli. Pirmajā posmā tika atjaunota estrādes skatītāju zona, kopumā sēdvietu skaitu palielinot līdz 30 516 sēdvietām, izbūvējot tirdzniecības zonu zem sēdvietām un labiekārtojot skatītāju zonai piegulošo teritoriju.

 

Top komentāri

Otkat Baigais
O
Kultūras objektu remonts ir ļoti laba iespēja.
Anna
A
Klau, Rīga, lūdzu rimstieties! Vai tiešām jāiegulda 41 (!!!!) miljons estrādes skatuves daļas sakārtošanā? nupat tak jau ir realizēts dārgs projekts ar estrādes paplašināšanu. vai tiešām skaņas atšķirība akustiskajos koru koncertos nākotnē būs 41 miljonu vērtīgāka?? tas tak 2x pārsniedz JRT izdevumus, kuri tā jau ir kosmoss.. 41 miljons uz Rīgas nodokļu maksātāju rēķina...Es neesmu ar mieru. Mēs neesam tik bagāti. Ko par to domā projekta autori?
Neslāvs
N
Vai nav jocīgi, atjaunojot latviešu nacionālisma svētvietu, krietni nopelna okupanti un latviešu valsts nīdēji ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas