Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Mikroautobusu pārvadājumu iepirkumā Rīgā tālāka virzība nenotiks līdz IUB lēmumam par sūdzību

Pašvaldības SIA Rīgas satiksme (RS) iepirkumā par mikroautobusu pakalpojumu sniegšanu galvaspilsētā tālāka virzība nenotiks, līdz būs Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmums par sūdzību iepirkumā, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma pārstāvis Viktors Zaķis.

Viņš norādīja, ka pirmdien, 6.martā, beidzās pietiekumu iesniegšana iepirkuma otrajā kārtā. Pieteikumus iesniedza divi komersanti - pašreizējais mikroautobusu pakalpojumu nodrošinātājs Rīgas mikroautobusu satiksme un personu apvienība, kas sastāv no AS Liepājas autobusu parks un AS Nordeka.

Vienlaikus Zaķis pastāstīja, ka IUB vēl nav izskatījis Liepājas autobusu parka un Nordeka sūdzību iepirkumā, tāpēc tālāka virzība pagaidām nenotiks. IUB lēmums gaidāms 27.martā.

Jau vēstīts, ka iepirkums par mikroautobusu pakalpojumu sniegšanu galvaspilsētā izsludināts trešo reizi. To sākotnēji izsludināja septembrī, bet oktobrī tas ar IUB lēmumu tika pārtraukts. Pēc labojumu veikšanas nolikumā tas tika izsludināts atkārtoti novembrī, taču personu apvienība, kas sastāv no Liepājas autobusu parka un Nordeka, decembrī vērsās IUB ar sūdzību par rīkotās sarunu procedūras prasībām, paužot, ka tajā tiek dotas priekšrocības Rīgas mikroautobusu satiksmei. IUB sūdzību izskatīja 20.janvārī un aizliedza uzņēmumam turpināt iepirkumu par mikroautobusu pārvadājumiem, par ko ziņoja arī laikraksts Diena un portāls Diena.lv.

Rīgas satiksme precizēja nolikumu un atkārtoti izsludināja konkursu ar termiņu līdz 2.februārim. Tam sekoja pieteikumu iesniegšanas termiņa pagarināšana sākotnēji līdz 9.februārim, pēc tam vēl līdz 21.februārim, tālāk līdz 6.martam.

Aģentūra LETA iepriekš jau vēstīja, ka jauno līgumu par mikroautobusu pakalpojumu sniegšanu ir paredzēts slēgt uz astoņiem gadiem ar kopējo summu aptuveni 80 miljonu eiro apmērā. 2018.gada maijā beigsies Rīgas satiksmes līgums ar pašreizējo pakalpojuma sniedzēju Rīgas mikroautobusu satiksme, ar kuru līgums bija noslēgts 2013.gadā par 36,5 miljoniem eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas