Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Nākamnedēļ licencēšanas komisija lems par septiņām taksometru kompānijām

Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisija uz nākamo sēdi nākamnedēļ aicinās septiņas taksometru firmas, kuru darbībā konstatēti dažādi pārkāpumi. Lielākoties tās ir ar uzņēmēju Genādiju Aksjonovu saistītas firmas, tai skaitā uzņēmums, kas līdz šim sniedzis pakalpojumus Rīgas lidostā un par kuru izskanējušas publiskas sūdzības no citu kompāniju puses.

Sēdē paredzēts uzklausīt firmu pārstāvju paskaidrojumus un lemt par uzņēmumu licenču apturēšanu, informēja Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) preses sekretāre Anna Kononova.

Komisija ir saņēmusi Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vēstuli par to, ka uzņēmumiem KS Transporta grupa Rīgas Taxi, SIA Elite Taxi, SIA Apvienība Taxi, SIA TAXI, SIA MAXI TAXI, SIA Ormanis Taxi un SIA STO ir konstatēti dažādi pārkāpumi. VID norāda, ka minētie uzņēmumi nepilnīgi uzskaita ieņēmumus, nodarbina darbiniekus bez darba līguma, nepilnīgi uzskaita nostrādāto darba laiku un to darbinieku algas ir zemākas nekā vidēji nozarē.

Nākamā komisijas sēde ir plānota otrdien, 25.septembrī.

Kā liecina SIA Firmas.lv informācija, vairāki no šiem uzņēmumiem ir saistīti ar Aksjonovu - Elite Taxi īpašnieks ir Deniss Aksjonovs, bet valdes priekšsēdētājs ir Genādijs Aksjonovs, Apvienība Taxi, kas darbojās lidostā, bet ar kuru kopš pagājušās nedēļas līgums nav pagarināts, pieder Ivetai Silionovai, bet vienīgais valdes loceklis - Genādijs Aksjonovs. Taxi pieder Silionovai, kura ir arī valdes priekšsēdētāja, bet Maxi Taxi īpašnieks ir Genādijs Aksjonovs, taču uzņēmumam pasludināts maksātnespējas process, par administratori iecelta Oksana Pulle-Čižova.

Lidostas Rīga valde septembra sākumā nolēma vērsties Valsts policijā ar lūgumu izvērtēt iespējama noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmes vienas no lidostā strādājošo taksometru kompānijas darbībās. Lai gan uzņēmuma nosaukums netika nosaukts, publiski izskanējusī informācija liecina, ka tas ir Genādija Aksjonova uzņēmums.

Tas izpelnījies kritiku arī no konkurentiem lidostā, tai skaitā Baltic Taxi, par kura lielāko līdzīpašnieku nesen pastarpināti kļuva ekspolitiķa Andra Šķēles ģimene. Genādijs Aksjonovs paudis viedokli, ka konkurenti ir negodprātīgi iesaistījuši lidostu savstarpējo attiecību kārtošanā.

Ormanis Taxi īpašnieks ir Aleksandrs Pavļikovs, kurš ir arī vienīgais valdes loceklis. STO 90% daļu pieder Allai Ignatjevai, 10% - Aleksandram Aņiščenko, kurš ir arī valdes priekšsēdētājs.

Par šo VID vēstuli iepriekš informēja arī Rīgas domes opozīcijas partija Vienotība.

Licences taksometru firmām Rīgā izsniedz Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisija. Saskaņā ar 2009.gada 23.jūlijā grozījumiem pašvaldības saistošajos noteikumos taksometru firmām vairs netiek izvirzīta prasība licences saņemšanai iesniegt obligātās civiltiesiskās transportlīdzekļu apdrošināšanas polises, taču ir noteikta pastiprināta prasība pārvadātājam ievērot darba likumdošanas prasības pret taksometru vadītājiem, kā arī paredzēta licences kartītes anulēšana gadījumos, kad pārvadātājs licences kartīti nav izņēmis trīs mēnešu laikā. Par šo noteikumu neievērošanu ir paredzēta administratīvā atbildība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas