Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nelegālās izgāztuves Rīgā uzraudzīs ar pārvietojamām videonovērošanas kamerām

Nelegālās izgāztuves Rīgā uzraudzīs ar mobilo videonovērošanas kameru palīdzību, norādīts informācijā Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas deputātiem

Visbiežāk piesārņotāji izvēlas nomaļas pilsētas vietas, neapdzīvotas teritorijas un mežu masīvus, kur nav elektrības tīklu, tādēļ pastāvīgās kameras nav iespējams pieslēgt.

Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centrs, sadarbībā ar izpilddirekcijām un Teritorijas apsaimniekošanas pārvaldi ir apzinājuši stihiskās nelegālās izgāztuves un uzstādījuši astoņas mobilās kameras, ar kuru palīdzību fiksēs pārkāpējus. Līdz novembra beigām plānots uzstādīt vēl septiņas mobilās videonovērošanas kameras.

Mobilo videonovērošanas kameru attēla ieraksts ir pietiekami labā kvalitātē, lai, piemēram, fiksētu automašīnas numuru un šādi noteiktu nelegālo atkritumu izmetēju. Ieraksti tiks uzglabāti 92 dienas, caurskatīti un nodoti darbam pašvaldības policijai.

"Šādu nelegālo atkritumu izgāztuvju savākšana pašvaldībai katru gadu prasa lielus līdzekļus. Pagājušajā gadā tie bija 157 000 eiro, šogad tie ir jau gandrīz 100 000 eiro. Mobilo video novērošanas kameru uzstādīšana ir labs prevencijas rīks, bet neapšaubāmi mums ir jāstrādā arī pie sabiedrības izglītošanas un iesaistīšanas," norāda komitejas priekšsēdētāja Linda Ozola (JKP).

Kopumā līdz šī gada novembrim Rīgas pašvaldības policija ir uzsākusi 211 administratīvos procesus par Atkritumu apsaimniekošanas likuma pantu neievērošanu un 1405 lietas par pašvaldības teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošo noteikumu neievērošanu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas