Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nelegāli uzglabātās riepas no teritorijām Starta ielā izvedīs Eko Recycling

Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas reģionālā vides pārvalde 24. janvārī izsniegusi atļauju SIA Eko Recycling Uriekstes ielā 4A, Rīgā, kravas automašīnu un vieglo automašīnu nolietoto riepu apstrādei un īslaicīgai uzglabāšanai, kā arī metāllūžņu apsaimniekošanai – šķirošanai un īslaicīgai uzglabāšanai līdz nodošanai tālākai apsaimniekošanai, portālu Diena.lv informēja VVD pārstāve Kristīne Kļaveniece.

Atļauja izdota, ievērojot sabiedrības tiesības dzīvot tīrā un drošā apkārtējā vidē un, lai novērstu piesārņojuma riskus, ko rada liels uzkrāto atkritumu – riepu un riepu bloku apjoms Starta ielā 7A un Starta ielā 8, Rīgā.

SIA Eko Recycling, saņemot atļauju, ir apņēmies izvest Starta ielā uzkrātās riepas par saviem līdzekļiem.

Tādējādi rasta iespēja likvidēt Starta ielā uzkrātās riepas un novērst piesārņojuma riskus, skaidro Kļaveniece. VVD atzīmē, ka atbildīgās iestādes ir vērtējušas arī citas iespējamās alternatīvas, lai risinātu situāciju Starta ielā, tomēr atzīts, ka valsts un pašvaldības rīcībā nav nepieciešamo resursu riepu izvešanai.

Izsniedzot šo piesārņojošās darbības atļauju, VVD izvirzījis stingrus nosacījumus, lai novērstu iespējamos riskus, ka nākotnē atkritumi tiks uzkrāti Uriekstes ielā.

Eko Recycling atļauts pieņemt nolietotas riepas no citiem uzņēmumiem tikai pēc tam, kad Starta ielā vairs neatradīsies nolietotās riepas un riepu bloki.

VVD noteicis, ka uzņēmuma gada laikā ir jānodrošina visu nolietotu riepu izvešanu no Starta ielas uz Uriekstes ielu priekšapstrādei. Savukārt, visus riepu blokus, kas atrodas Starta ielā, jāizved uz konteineru termināli ostā tālākai šo konteineru uzkraušanai uz kuģiem. Bez šo divu nosacījumu izpildes VVD izsniegtā piesārņojošās darbības atļauja nav spēkā.

Lai nepieļautu, ka nākotnē Uriekstes ielā nekontrolēti tiek uzkrātas riepas, Eko Recycling par plānoto riepu bloku un riepu izvešanu no Starta ielas, iepriekš jāinformē VVD. Uzņēmumam VVD ir jāsniedz informācija par  plānoto laiku, kad tiks izvestas riepas, konteineru numuriem, galamērķiem u.c. informāciju, kā arī jāpieaicina VVD pārstāvis šajā procesā, lai pārliecinātos, ka riepas tik tiešām tiek izvestas. Savukārt, lai VVD varētu izsekot ienākošajai un izejošajai transporta plūsmai, tai skaitā transporta reģistrācijas numuriem uzņēmumā, SIA Eko Recycling ir jāuzstāda videonovērošanas kameras Uriekstes ielā un VVD jābūt iespējai piekļūt video novērošanai tiešsaistes režīmā.

Pēc VVD rīcībā esošās informācijas šobrīd Starta ielā atrodas aptuveni 3042 tonnas atkritumu – riepu un riepu bloku. Tās uzkrājusi SIA Riepu bloki, kam 2017. gadā VVD par nolietotu riepu pārstrādes nenodrošināšanu ražotāju atbildības sistēmas ietvaros aprēķināja 12,9 milj. eiro soda naudu. Uzņēmums vairākkārt tika sodīts arī par atkārtotiem vides aizsardzības prasību pārkāpumiem. Šobrīd SIA Riepu bloki ir  pieteikta uzņēmuma maksātnespēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas