Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

No labējām partijām Rīgā virs 5% tikai JL un LPP/LC

Latvijas faktu maija otrajā nedēļā veiktajā aptaujā Rīgā no labējām partijām vairāk nekā 5% atbalstītāju ir tikai Jaunajam laikam un LPP/LC, kura saraksta līderis Ainārs Šlesers Rīgas mēra kandidātu vidū ir saņēmis vislielāko atbalstu — viņu par labāko Rīgas mēru atzinuši 24,9% aptaujāto, pārspējot arī Saskaņas centra (SC) pirmo numuru apvienības vadītāju Nilu Ušakovu (22%). N.Ušakovu atbalsta tikai 56,3% SC vēlētāju, A.?Šlesers no LPP/LC vēlētājiem ir saņēmis daudz augstāku novērtējumu — 84,4%. Par viņu balsotu arī 35,3% Tautas partijas, 24,2% SC vēlētāju.

Par LPP/LC saraksta līderi balsotu 32,8% cittautiešu un 18,6% latviešu. Latviešu vidū lielākais atbalsts ir Pilsoniskās savienības mēra kandidātam Ģirtam Valdim Kristovskim, bet viņa partiju izvēlējušies tikai 3,2% aptaujāto.

Pilsoņu attieksme pret partijām un to sarakstu līderiem vairākos gadījumos ir atšķirīga. JL ir otrs populārākais politiskais spēks, bet JL mēra kandidāts Edgars Jaunups reitinga tabulā ir sestais — viņu atbalsta 3,2%. Savukārt Sabiedrības citai politikai saraksta pirmais numurs Aleksejs Loskutovs ar 11,8% atbalstītāju ir ceturtais populārākais, bet par viņa pārstāvēto partiju Rīgā vēlēšanās balsotu tikai 1,4% pilsoņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK


Latvijas faktu aptaujas rezultāti

LASI VĒL


Eksperti: Rīgā partijas cīnās ar Šleseru, ne piedāvā redzējumu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas