Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

No Rīgas Austrumu slimnīcas izrakstīts pirmais Zolitūdes traģēdijā cietušais

Pirmdien, 25.novembrī, no Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas izrakstīts pirmais Zolitūdes Maxima traģēdijā cietušais. Mediķi pacienta stāvokli vērtē kā apmierinošu, tāpēc dota atļauja turpināt ārstēšanos mājās. Mediķu aprūpē Austrumu slimnīcā joprojām atrodas astoņi traģēdijā cietušie, portālam _Diena.

lv_ pastāstīja slimnīcas prese pārstāve Dace Kārkliņa.Divi no astoņiem traģēdijā cietušajiem, kuri šobrīd ārstējas Rīgas Austrumu slimnīcā, joprojām ir ļoti smagā stāvoklī. Abi pacienti ir guvuši nopietnas traumas - ekstremitāšu lūzumus, multiplus sasitumus, smagu audu saspieduma sindromu, konstatēta arī iekšējo orgānu, tai skaitā nieru un aknu, nepietiekamība, koagulācijas traucējumi. Pacientiem ir veiktas vairākas operācijas un šobrīd tiek piemēroti nepieciešamie intensīvās terapijas pasākumi. Vēl diviem pacientiem, kuri šobrīd atrodas Intensīvās terapijas klīnikas speciālistu aprūpē, veselības traucējumi ir nopietni, bet stāvoklis tiek vērtēts kā stabils. Pārējie četri pacienti ārstējas dažādas ķirurģiskā profila nodaļās. Pacientiem ir konstatēti ribu lūzumi un plaušu traumas, mīksto audu un pēdu saspiedumi. Kopumā Rīgas Austrumu slimnīcas mediķu aprūpē 21.novembra vakarā nonāca 11 lielveikala sabrukšanā cietušie.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas