Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Par Slokas ielas remonta traucējošo ietekmi skriešanas čempionātam Rīgas satiksme cēlusi trauksmi jau gada sākumā

Par Slokas ielas remonta traucējošo ietekmi skriešanas čempionātam būvdarbu pasūtītājs - pašvaldības uzņēmums Rīgas satiksme - cēla trauksmi jau gada sākumā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Pilsētas izpilddirektors Jānis Lange 17.februārī bija sasaucis sanāksmi, atsaucoties uz 10.februāra "Rīgas satiksmes" vēstuli, kurā teikts, ka skriešanas čempionāta trasi nevar ierīkot attiecīgajā Slokas ielas posmā. Taču čempionāta organizatori vairs nevarēja pārplānot citu maršrutu.

Kā aģentūrai LETA skaidroja pasaules čempionāta organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords, 2021.gadā, kad "Rimi" Rīgas maratona komanda piedalījās konkursā par tiesībām organizēt pasaules čempionātu, tas tika darīts kopā ar Rīgas pašvaldības pārstāvjiem.

Konkursa brīdī pasaules čempionāta trase tika saskaņota, un organizētājiem bija jāgarantē, ka tā tiks nodrošināta un izmēģināta. Tas arī tika izdarīts 2022. un 2023.gada Rīgas maratonos.

Kad kļuva zināms, ka Slokas ielā notiks tramvaja sliežu rekonstrukcija, notika sanāksmes ar izpilddirektoru un "Rīgas satiksmi", vienojoties, ka remontdarbi netraucēs pasaules čempionātam, kas tiks novirzīts pa vienu Slokas ielas pusi. 

No pašvaldības puses saņemts solījums, ka konkrētais ielas posms būs asfaltēts, un solījums tika izpildīts.

Maršruta izstrāde prasa aptuveni gadu, jo jāizplāno gan drošības dienestu, gan mediķu atrašanās vietas, jāņem vērā tiešraides, jo to izpildītājs plāno kameru atrašanās vietas un leņķus. Tāpat arī trases sertifikācija prasa laiku. 

Par trases izmaiņām pēdējā brīdī nevarot būt ne runas, piebilda Nords.

Iespējams, tas arī bijis iemesls, kādēļ pieņemts lēmums par pagaidu asfalta ieklāšanu. Taču tas tiks noskaidrots pēc tam, kad tiks saņemti paskaidrojumi no izpilddirektora. Tāpat kā asfalta ieklāšanai izlietotā summa, kas pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas ir aptuveni 12 000 eiro.

Kā liecina "Rīgas satiksmes" mājaslapā publicētā informācija, projekts tramvaja sliežu ceļu pārbūve Slokas ielā ir jau pirms vairākiem gadiem plānots. Pieteikties tā izpildei varēja līdz 2021.gada decembrim. Savukārt līgums par projekta izpildi par AS "A.C.B" par 6,7 miljoniem eiro tika noslēgts 2022.gada 28.februārī.

Rīgas dome 2022.gadā nolēma piešķirt 300 000 eiro pasaules čempionāta skriešanā norisei galvaspilsētā 2023.gada 30.septembrī un 1.oktobrī.

Lai nodrošinātu Starptautiskās vieglatlētikas federāciju asociācijas pasākuma nodrošinājuma depozīta iemaksu, bija nepieciešams pašvaldības līdzfinansējums 300 000 eiro apmērā.

Kā ziņots, šajā nedēļas nogalē Rīgā notika pasaules skriešanas čempionāts. Skriešanas maršruts skāra Slokas ielas remontdarbu zonu. Tādēļ sociālajos tīklos iedzīvotāji pauda bažas, vai Rīga ir gatava uzņemt skrējējus.

Rīgas domē čempionāta rīkotājiem tika apsolīts, ka līdz skrējiena sākumam tiks uzlikts asfalts, un tas tika izdarīts. Taču tas izrādījās ir pagaidu asfalts, kas tiks uzlauzts, lai varētu pabeigt Slokas ielas remontu.

"Čempionāta rīkošanas praktiskajā pusē ir karote darvas - proti, kurš, kad un kādēļ pieņēma lēmumu par to, ka Slokas ielā uz čempionāta laiku tiks ieklāts pagaidu asfalts," tviterī raksta Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).

Viņš uzdevis Rīgas izpilddirektoram sniegt paskaidrojumu par to, kad kļuva zināms, ka būs nepieciešams šāds pagaidu risinājums un kad par to tika pieņemts lēmums, cik tas ir izmaksājis un kurš to apmaksā. Tāpat tiks skaidrots, vai ir vērtēta šādas rīcības lietderība un vērtētas alternatīvas iespējas, kā nodrošināt čempionāta norisi.

Šo paziņojumu jau asi uztvēruši bijušie mēra Ķirša sabiedrotie Rīgas domē, pašlaik opozīcijā esošā frakcija "Progresīvie". Kā tviterī raksta "Progresīvo" frakcijas vadītājs Mārtiņš Kossovičs: "Esmu pilnībā pārliecināts, ka Vilnis Ķirsis ir mutiski saskaņojis pagaidu remontdarbus Slokas ielā. Un jau atkal V.Ķirsis kārtējo reizi meklē vainīgo tā vietā, lai uzņemtos atbildību".

Kā noskaidroja LETA, situācijas risinājumi tika meklēti, jau tad, kad vadošā Rīgas domes koalīcijas frakcija bija "Progresīvie" un Rīgas mērs bija viņu pārstāvis Mārtiņš Staķis. 

Arī Ķirsis aģentūrai LETA apliecināja, ka nevienā sēdē, kurā tika skatīts jautājums par skriešanas čempionāta trasi, tās asfaltēšanu vai citiem risinājumiem, viņš neesot piedalījies. Ķirsis savos komentāros bija lakonisks, norādot, ka notikušo varēs komentēt tad, kad saņems paskaidrojumus no atbildīgajām amatpersonām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas