Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Par vidējo algu rīdzinieks nevar nopirkt pat kvadrātmetru dzīvojamās platības

2013.gada februārī par vienu vidējo mēnešalgu Rīgas iedzīvotājs varēja iegādāties 0,68 kvadrātmetrus dzīvojamās platības, teikts starptautiskās nekustamo īpašumu kompānijas "Ober Haus Real Estate Advisors" Latvijas, Lietuvas un Igaunijas 2013.gada nekustamā īpašuma tirgus pārskatā.

Pārskatā norādīts, ka 2007.gada aprīlī, kad nekustamo īpašumu cenas bija sasniegušas maksimumu, par vienu vidējo mēnešalgu Rīgas iedzīvotājs varēja iegādāties 0,22 kvadrātmetrus dzīvojamās platības.

Tallinas iedzīvotājs par vienu vidējo mēnešalgu šā gada februārī varēja iegādāties 0,76 kvadrātmetrus dzīvojamās platības, bet 2007.gada aprīlī - 0,46 kvadrātmetrus.

Savukārt Viļņas iedzīvotājs par vienu vidējo mēnešalgu 2013.gada februārī varēja nopirkt 0,53 kvadrātmetrus dzīvojamās platības, bet 2007.gada aprīlī - 0,34 kvadrātmetrus.

Jau ziņots, ka straujākais dzīvojamo platību cenu pieaugums pērn bijis Tallinā, Rīgā pieaugums bijis trīs reizes lēnāks, bet Viļņā novērots cenu samazinājums.

Tallinā vidējās dzīvojamo platību cenas pērn pieauga par 6,5%, Rīgā - par 2%, bet Viļņā tās samazinājās par 1,4%, teikts pārskatā.

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem vidējā bruto darba samaksa 2012.gadā Latvijā bija 481 lats mēnesī. 2007.gadā vidējā darba samaksa bija 398 lati mēnesī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas