Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 10. jūnijs
Malva, Anatols, Anatolijs

Pašvaldība lūdz Kotovam mainīt plānus 16.martā

Rīgas pašvaldība saņēmusi aktīvista Jurija Kotova pieteikumu 16.martā rīkot protesta akciju pie Brīvības pieminekļa pret valdošās koalīcijas darbu un pieprasījumu demisionēt Saeimai un valdībai.

Tomēr pašvaldība nosūtījusi J.Kotovam vēstuli ar aicinājumu šo akciju rīkot citā laikā vai citā vietā, jo tā sakrīt ar otru šajā datumā pieteikto pasākumu - Daugavas vanagu Latvijā pieteikto gājienu no Doma laukuma un sapulci pie Brīvības pieminekļa, informēja pilsētas izpilddirektora pārstāvis Uģis Vidauskis.

Informāciju par akcijas plānu izmaiņām Kotovam jāiesniedz pašvaldībā līdz 1.martam.

Tuvojoties 16.martam, pilsētas izpilddirektors likumā noteiktajā kārtībā lūgs Drošības policijas atzinumu par 16.marta pasākumiem un iespējamiem apdraudējumiem saistībā ar tiem. Saskaņā ar Drošības policijas pausto speciāli sasauktā komisija izlems par plāniem atļaut vai aizliegt 16.martā pieteiktās akcijas.

Jau vēstīts, ka Daugavas vanagi Latvijā savu ikgadējo gājienu un sapulci pie Brīvības pieminekļa pērn pieteica jau trīs gadus uz priekšu. Organizācija no plkst. 11 līdz 14 vēlas rīkot gājienu un sapulci, kurā varētu piedalīties aptuveni 300 cilvēku. Pēc tam organizācijas pārstāvji ar leģionāriem dosies uz piemiņas vietu Lestenē.

Līdzīgi kā pērn, kopā ar Daugavas vanagiem šajā gājienā plāno doties arī vairāki partijas Visu Latvijai, biedrības Klubs 415, Latvijas Nacionālās karavīru biedrības un citu nacionālistisku organizāciju pārstāvji. Šo organizāciju pērn noslēgtā vienošanās ar Daugavas vanagiem paredz, ka nekādas atsevišķas aktivitātes tās šajā dienā nerīkos, iepriekš sacīja Daugavas vanagu pārstāvis Jānis Atis Krūmiņš.

Savukārt kādreizējais Rīgas domes deputāts Genādijs Kotovs (PCTVL), kurš ik gadu 16.martā organizēja publiskas sapulces un gājienus, atzina, ka šogad vairs nekādus pasākumus 16.martā neplāno rīkot. Šādu lēmumu viņš skaidroja ar to, ka ir pametis aktīvo politiku un vēlas darboties citās jomās.

Arī biedrības Rodina aktīvists Eduards Gončarovs teica, ka pašlaik nekādas akcijas 16.martā nav plānotas, taču, visticamāk, tādas tiks rīkotas. Par to vēl tikšot lemts.

Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs iepriekš pauda cerību, ka Rīgas dome šogad liegs 16.martā notiekošos leģionāru atceres pasākumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas