Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

PČ hokejā un Dziesmusvētku laikā āra kafejnīcās varēs izvietot ekrānus un pārvietojamos bārus

Šajā pavasara un vasaras sezonā Rīgā laikā no Pasaules Hokeja čempionāta, sākot ar 12.maiju, līdz Vispārējiem Latviešu dziesmu un deju svētkiem, beidzot ar 9.jūliju, Rīgas pilsētā būs atļauta pārvietojamo bāru un televīzijas ekrānu izvietošana āra kafejnīcās, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pāvalde.

Pilotprojekta mērķis ir izvērtēt ekrānu un rolbāru izvietošanas iespēju vasaras kafejnīcās nozīmīgu pasākumu laikā.

Ekrānu un pārvietojamu bāru izvietošana vasaras kafejnīcās lielu sporta un kultūras pasākumu laikā ļaus kafejnīcu un restorānu īpašniekiem piesaistīt apmeklētājus, kā arī rīdziniekiem un pilsētas viesiem pulcēties Rīgas kafejnīcu un restorānu āra terasēs kopīgi just līdzi sporta sacensībām un baudīt kultūras notikumu televīzijas tiešraides.

Līdz šim rolbāru un ekrānu izvietošana bija iespējama vasaras terasēs, kas nav piesaistītas pastāvīgās ēkās izvietotām kafejnīcām un restorāniem. Pilotprojekts paredz šādu elementu izvietošanu arī vasaras kafejnīcās, kas izvietotas pie ēkās esošiem restorāniem un kafejnīcām.

Lai izvietotu āra kafejnīcu, nepieciešams saņemt pašvaldības atļauju ielu tirdzniecībai. Atļauja piesakāma elektroniski, portālā eriga.lv sadaļā Ielu tirdzniecība vai klātienē, Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centra (AIC) klientu apkalpošanas nodaļās. Iesniedzot pieteikumu, piezīmju daļā jānorāda vajadzība izvietot rolbāru vai TV ekrānu.

Ja ielu tirdzniecības atļauja jau ir saņemta vai iesniegums vasaras kafejnīcas atļaujas saņemšanai jau ir iesniegts, lai varētu izvietot ekrānu un rolbāru, AIC jāiesniedz brīvas formas iesniegums.

Abos gadījumos iesniegumam jāpievieno āra kafejnīcas izvietojuma plānā iezīmēts iekārtas izvietojums, norādot iekārtas izmērus. Saskaņota vasaras kafejnīcas projekta gadījumā, tas jānorāda projektā ietvertajā izvietojuma plānā. Tāpat jānorāda TV ekrānu stiprinājuma vieta un stiprinājuma veids. Rolbāriem nepieciešama iekārtas fotofiksācija.

Pēc atļaujas ielu tirdzniecībai saņemšanas rolbāra darbībai jāsaņem saskaņojums alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai novietnē. Satura atskaņošanai uz ekrāniem jāsaņem AKKA/LAA un LAIPA licences.

Kā ziņots, pasaules hokeja čempionāts no 12. līdz 26.maijam norisināsies Rīgā un Tamperē. Savukārt XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu norisināsies no jūnija beigām līdz 9.jūlijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas