Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Pēc defektu novēršanas būvvalde atļauj atsākt būvdarbus Stradiņa slimnīcā

Pēc Rīgas pilsētas būvvaldes ekspertu vizītes topošajā Paula Stradiņa slimnīcas A korpusā, pilnsabiedrībai SBRE_ _atļauts atsākt būvdarbus pilnā apmērā, portālu Diena.lv informēja SBRE pārstāve Ilga Sokolova.Darbi dažādu nepilnību dēļ uz laiku tika pārtraukti vairākkārt, un, kad tika iesaistīta būvvalde, arī apturēti pilnībā.

Pakāpeniski novēršot defektus, būvvalde pilnsabiedrībai SBRE, ko veido divi būvniecības milži Re&Re un Skonto būve, atļāvusi atsākt darbus vairākos jaunbūves blokos, bet otrdien, 7.jūlijā, saņemta atļauja darbus atsākt pilnā apmērā.Līdz 15.jūnijam pēc iepriekš saskaņota plāna būvuzņēmējs veica konstrukciju pastiprināšanu un atsevišķu, lokālu defektu novēršanu pirmajā un otrajā jaunbūves blokā. Rīgas pilsētas būvvalde ar ierakstu būvdarbu žurnālā 7.jūlijā atļāvusi atsākt būvdarbus visā būvobjektā, konstatējot, ka uzdotie norādījumi ir izpildīti un defekti ir novērsti.Galvenie darbi defektu novēršanai bija septiņu kolonnu pastiprināšana, 18 siju remonts un viena paneļa nomaiņa.Marta sākumā Veselības ministrijā laikrakstam Diena uzskaitīja konstatētos defektus - garensiju deformācija, ar betonu pildīto kolonnu deformācija visā to augstumā, vietām pārrauti starpstāvu paneļu enkurojumi, tā deformējot stinguma disku. Pagrabstāvā pastiprināta mitruma izdalīšanās cauri plaisām un šuvēm sienās un griestos. Nav sasniegts vajadzīgais pāļu diametrs, tāpēc atsedzas tērauda armatūra. Izmantotās sijas nav lietojamas būvniecībā, tērauda kolonnas neatbilst būvkonstrukciju standarta prasībām. Ir notikusi deformācija, kuras iemesls - ūdens iekļūšana konstrukcijās, kas sasalstot izpleties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas