Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Pērn RMS minibusos pārvadāti nedaudz vairāk nekā 10 miljoni pasažieru

Pērn pilnsabiedrība Rīgas mikroautobusu satiksme (RMS) ir pārvadājusi nedaudz vairāk nekā 10 miljonus pasažieru, kas ir par 7% mazāk nekā 2016.gadā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Līdzīgi kā 2016.gadā arī pērn viens no populārākajiem maršrutiem bija 200.maršruts Stacijas laukums-Vecdaugava (1,3 miljoni pasažieru), kam seko 270.maršruts Imanta-Pļavnieki (1,2 miljoni pasažieri) un 216.maršruts (Centrs-Ķengarags (nepilns viens miljons pasažieru)). Visvairāk pasažieri tika pārvadāti 2017.gadā 3.maijā - 37 176.

Kopējais minibusu maršrutu garums Rīgā ir 444 kilometri. Garākais maršruts ir 224.maršruts Stacijas laukums-Mangaļsala (25,2 kilometri), savukārt īsākais - 233.maršruts Centrs - Ziepniekkalns (8,7 kilometri). 

Pērn uzņēmums pasažieriem sāka piedāvāt jaunus pakalpojumu veidus, kas līdz šim nebija pieejami RMS minibusos.

Kopš pagājušā gada novembra RMS pasažieriem ir palielinājies pieejamais e-talona produktu klāsts. Tagad RMS minibusos var izmantot "laika biļetes" - 24 stundu, trīs un piecu dienu biļetes, kas ļauj veikt neierobežotu braucienu skaitu kā RMS, tā arī "Rīgas satiksmes" sabiedriskajā transportā. Kā liecina RMS statistikas dati, šis produkts pasažieru vidū ir ļoti pieprasīts, jo pagājušā gada pēdējos divos mēnešos, izmantojot "laika biļetes" kopumā tika veiktas 7930 validācijas.

Arvien vairāk RMS klienti (90%) braucieniem reģistrējas, izmantojot e-talonu, nevis pērk biļeti pie minibusa vadītāja. Tas nozīmē, ka deviņi no 10 pasažieriem, braucienu reģistrē ar e-talonu. Turklāt viens no vispieprasītākajiem e-talona produkta veidiem RMS pasažieru vidū ir 20 braucienu biļete, otrajā vietā ierindojas divu braucienu biļete un "Top 3" noslēdz 10 braucienu biļete.

No pagājušā gada rudens 36% jaunie minibusi ar zemo grīdu ir aprīkoti ar USB kontaktligzdām, piedāvājot pasažieriem brauciena laikā uzlādēt mobilās ierīces - viedtālruņus un planšetes.

Pilnsabiedrība "Rīgas mikroautobusu satiksme" (RMS) dibināta 2012.gada 24.oktobrī. Uzņēmums nodrošina pasažieru pārvadājumus 21 pilsētas maršrutā ar jauniem, mūsdienīgi aprīkotiem un komfortabliem minibusiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas