Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Pirmajā pusgadā par teju 20% audzis mājokļu pirkumu skaits Rīgā

Mājokļu pirkuma darījumu skaits Rīgā šā gada pirmajā pusgadā attiecībā pret iepriekšējā gada atbilstošo periodu palielinājies par 17,8%, teikts nekustamā īpašuma kompānijas "Latio" jaunākajā mājokļu tirgus pārskatā.

Dzīvokļu darījumu apjoms Rīgā gada pirmajā pusē audzis par 17%, bet savrupmāju darījumu apjoms - par 25,4%, liecina "Latio" apkopoto Zemesgrāmatas datu analīze.

2013.gada pirmajā pusgadā salīdzinājumā ar iepriekšējā gada atbilstošo laika posmu kopējais visu veidu nekustamā īpašuma pirkuma darījumu skaits Latvijā audzis par 12,1%, bet darījumu skaits ar mājokļiem - par 12,8%, tai skaitā ar dzīvokļiem - par 19,2%.

Dzīvokļu darījumu skaits Rīgā ir ievērojami lielāks par māju darījumu skaitu - sešos mēnešos notikuši vairāk nekā 4000 dzīvokļu darījumi, kas veido ap 90% no visiem Rīgas mājokļu pirkumiem.

Jauno dzīvokļu īpatsvars kopējā Rīgas dzīvokļu darījumu apjomā ik mēnesi ir 10-15% robežās, bet lielākā daļa darījumu notiek ar sērijveida dzīvokļiem.

Cenu izmaiņu dinamika šajos tirgus segmentos ir atšķirīga. Sērijveida dzīvokļu vidējā cena ilgu laiku ir gandrīz nemainīga pie 600 eiro (420 latu) par kvadrātmetru atzīmes, savukārt jauno dzīvokļu cenas pakāpeniski palielinās, teikts pārskatā.

Rīgas sērijveida dzīvokļu kvadrātmetra vidējā cena jūlijā bija 599 eiro (419,3 lati). un salīdzinājumā ar 2012.gada jūliju tā ir augusi par 2,7%. Rīgas mikrorajonu jauno dzīvokļu kvadrātmetra vidējā cena šā gada otrajā ceturksnī bija 1320 eiro (924 lati) - par 12,8% augstāka nekā pirms gada.

Līdzīgs cenu pieaugums vērojams arī dzīvokļiem jaunajās un pilnībā rekonstruētajās ēkās Rīgas centrā, kur ievērojamu pieprasījuma daļu nodrošina ārzemju pircēji, norāda "Latio".

Galvaspilsētas centra jauno dzīvokļu vidējā cena gada otrajā ceturksnī bija par 14% augstāka nekā pirms gada un sasniedza 2450 eiro (1715 latus) par kvadrātmetru, savukārt Vecrīgā un tās tuvumā esošo jauno dzīvokļu kvadrātmetra vidējā cena par 12,5% pārsniedza iepriekšējā gada otrā ceturkšņa rādītāju un bija 4150 eiro (2905 lati).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas