Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pļaviņu novadā ekspluatācijā nodots ceļš ar inovatīvu segumu

Pabeigti remontdarbi Pļaviņu pašvaldībā uz ceļa Bārbalītes, kas atrodas A6 šosejas 113. kilometrā, Pļaviņu novada Klintaines pagastā. Ceļam, kam ikdienā jāiztur liela slodze, uzklāts cietais segums, izmantojot inovatīvo valčbetona tehnoloģiju, portālu Diena.lv informēja Pļaviņu novada pašvaldībā.

Valčbetons uzklāts 761 metru garam posmam 17 centimetru biezumā. Tas ir ilgmūžīgs betona ceļa segums, kas piemērots Latvijas mainīgajiem laika apstākļiem, spēj izturēt intensīvu satiksmi un tam ilgstoši nav nepieciešami remontdarbi. Tas arī ir izturīgāks un lētāks par asfaltbetonu. Valčbetons tiek ražots Latvijā un pirmo reizi ceļubūvē ar labiem rezultātiem izmēģināts pirms diviem gadiem.

Bārbalīšu ceļš atbilstoši standartiem veidots 3,5 metrus plats ar vairākām tā sauktām kabatām un pusmetru platām nomalēm, lai pretī braucoši transportlīdzekļi varētu ērti samainīties.

Pa Bārbalīšu ceļu var nokļūt līdz privātmājām un Pļaviņām nozīmīgai rūpniecības zonai - grants karjeram un uzņēmumam SIA Krauss. SIA Krauss ir Latvijas uzņēmums, kas kopš 2001. gada nodarbojas ar bērza zāģmateriālu, mēbeļu detaļu, līmēto detaļu ražošanu, un ir viens no vadošajiem bērza pārstrādes uzņēmumiem Latvijā. SIA Krauss pagājušā gada nogalē ieguvis titulu Gada uzņēmējs Zemgalē 2016. Tādējādi veicot ceļa remontdarbus un uzlabojot infrastruktūru, Pļaviņu novada dome sniedz atbalstu attālākajām novada vietām un ieguldījumu uzņēmējdarbībā. Darbus veica SIA Ošukalns. Kopējās projekta izmaksas bija 144,7 tūkstoši eiro. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas