Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Poļiščukai gatavojot telpas Kongresu namā

Režisores Gaļinas Poļiščukas teātrim tiek iekārtotas telpas Kongresu namā, par to, atsaucoties uz neoficiālo informāciju, trešdien vakarā vēstīja LTV raidījums Panorāma. Par telpu piemērošanu atbildīgs pašvaldības uzņēmums Rīgas nami, kura budžetam šī teātra iekārtošana varētu izmaksāt ap 50 000 latu.

Režisore LTV trešdien apstiprināja, ka teātris varētu atsākt darbu, taču plašāku informāciju solīja sniegt nākamnedēļ. Savukārt _Latvijas Avīzei_ (LA), jautāta, vai taisnība, ka šoruden Teātra observatorija varētu atsākt darbu zem Kongresu nama jumta vai, vēl precīzāk, šā nama piebūvē, kurā atrodas Rīgas domes Īpašumu departaments, viņa teikusi, ka ir režisore un sīkumus tādās lietās nezina, turklāt bieži nav Rīgā. Viņa piebildusi, ka nedēļas laikā būšot skaidrs, vai _Teātra observatorijas_ mājvieta atradīsies kā agrāk Tērbatas ielā 28 vai Kongresu namā. "Labāk par to vaicājiet _Rīgas namu_ valdes loceklim Almeram Ludvikam. Viņš to visu zina un kārto. Turklāt vasarā, vēl tajā laikā, kad _Rīgas namu_ valdes priekšsēdētājs bija Andris Lācis, mūsu projekts, kura rakstīšanā piedalījos arī es pati, uzvarēja," atvadoties bildusi režisore. Pēc neoficiālas informācijas, pret teātra telpu iekārtošanu Kongresu namā iebilda bijušais _Rīgas namu_ vadītājs Andris Lācis, kura kategoriskā nostāja bijis viens no iemesliem amata zaudēšanai, vēstīja _Panorāma_. Bijušais Rīgas domnieks A.Ludviks, kurš ir atbildīgs par teātra izmitināšanu, norādījis: pirms nav noslēgts līgums, nekādu komentāru nebūs.

Par Kongresu namā noritošo remontu viņš LA teicis, ka tā esot "telpu sakārtošana'', bet Rīgas nami savos īpašumos varot darīt, ko grib. Vai remonts notiek par pašu naudu un saviem spēkiem, vai tikuši noslēgti līgumi ar citām organizācijām, vairāk par skaidrojumu "gan tā, gan tā" laikrakstam nav izdevies uzzināt.

Gan viņš, gan Kongresu nama izpilddirektore Līga Ribicka norādījuši: pienāks laiks, kad tiks noslēgti visi līgumi ar Teātra observatoriju un tad "sabiedrībai likumā paredzētajā kārtībā viss būšot zināms". Laikraksts secina: jau dažas nedēļas pēc tam, kad, lielas kņadas pavadīta, 15.jūnijā tika slēgta Teātra observatorija un 30 aktieri un teātra darbinieki reģistrējās kā bezdarbnieki, Rīgas nami laida apritē sludinājumu, ka Kongresu nams meklē sadarbību ar kādu profesionālu teātri, lai palielinātu telpu noslogojumu. A.Ludviks un G.Poļiščuka domā, ka tas bijis konkurss, savukārt L.Ribicka lietojot vārdu "sludinājums". G.Poļiščukas rakstītais piedāvājums šķitis visatbilstošākais izvirzītajiem kritērijiem. Turklāt vienošanās Kongresu nama un Teātra observatorijas starpā esot panākta A.Lāča laikā.

G.Poļiščuka, kuras vadītā Teātra observatorija pirms diviem mēnešiem tika slēgta finansiālu grūtību dēļ, pašlaik ir arī 10.Saeimas vēlēšanu kandidāte apvienības Par labu Latviju sarakstā augstajā 4.vietā Rīgas vēlēšanu apgabalā, atgādināja Panorāma.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas