Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Problēmas ar apkures pieslēgšanu var būt aptuveni 200 RNP apsaimniekotajām mājām

Problēmas ar apkures pieslēgšanu var būt aptuveni 200 pašvaldības SIA Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) apsaimniekotajām mājām, informēja RNP pārstāve Una Grenevica.

Tās esot salīdzinoši nelielas daudzdzīvokļu mājas, kurās pakalpojumu apmaksāšanas disciplīna ilgstoši esot zem 70%.

Gaisa temperatūras pazemināšanās gadījumā, šobrīd apkuri var pieslēgt 1143 RNP mājām, bet tiek prognozēts, ka jau tuvākās nedēļas laikā apkures pieslēgšanas sarakstu papildinās vēl 1100 mājas, no kopumā vairāk nekā 2500 mājām, kas apkures pakalpojumu saņem no AS Rīgas siltums.

Līdz ar to lielākajai daļai māju apkuri pieslēgs bez aizkavēšanās. 

RNP norāda, ka pēdējā gada laikā būtiski pastiprināta komunikācija ar klientiem pakalpojumu apmaksāšanas jautājumos, būtiski uzlabots darbs ar parādniekiem, vairākkārt samazinot parāda apjomu. 

RNP saviem klientiem piedāvā vairākas iespējas, kā risināt parādu situāciju. Pirmo reizi klientiem tiek dota iespēja veikt tā saucamo avansa maksājumu, proti, daļēji vai pilnībā norēķināties par apkuri sezonas sākumā, veicot avansa maksājumu. 

Šādā gadījumā apkures sezonas laikā avansa maksājums tiek dzēsts, apmaksājot apkures sezonas laikā tieši avansa maksātājam piegādāto siltumenerģiju. 

Otra iespēja esot nomaksāt uzkrāto parādu, jo AS Rīgas siltums apkuri nepieslēdz, ja nav veikts norēķins 100% apmērā par saņemto apkures pakalpojumu. 

Papildu tam mājas kopība ar vairākuma balsojumu var pieņemt lēmumu segt parādu, piemēram, no mājas uzkrājuma, nosakot, ka, tiklīdz parāds tiek iekasēts, tas tiek novirzīts atpakaļ uzkrājumā.

Dzīvokļu īpašnieki var pieņemt arī jebkuru citu risinājumu, kas ļautu nodrošināt apkures pieslēgšanu.

"Gada laikā aktuālais apkures parāds ir samazināts 3,5 reizes. Vēl pirms pāris mēnešiem bijām optimistiski, ka siltumenerģijas parādu no 2,6 miljoniem izdosies samazināt līdz 11,2 miljoniem. Šobrīd tas ir 700 000 eiro un turpina samazināties," skaidro RNP valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis.

Viņš prognozēja, ka šī iemesla dēļ vairākums klientu šoruden apkuri saņems bez aizkavēšanās.

Apkure pirmajām RNP apsaimniekotajām mājām pieslēgta 15.septembrī. Šo māju pilnvarotās personas iesniedza lēmumus par apkures pieslēgšanu, tādā veidā nosakot un izvēloties sev vēlamāko apkures pieslēgšanas datumu.

LETA jau ziņoja, ka RNP pērn strādāja ar 4,6 miljonu eiro zaudējumiem. Arī uzņēmuma apgrozījums samazinājās par 13% un bija 55,6 miljoni eiro.

RNP apgrozījuma samazinājums par 8,4 miljoniem eiro esot saistīts ar ieņēmumu no plānoto dzīvojamo māju remonta darbu veikšanas samazinājuma.

Savukārt zaudējumu apjoma pieaugumu ietekmējusi uzkrājumu metodikas pārskatīšana šaubīgajiem debitoriem, pamatā palielinot uzkrājumus ilgstoši kavēto parādu kategorijās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas