Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Raidījums: Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā strādā direktora tuvinieki

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments ir ar apjomīgu saimniecību - apsaimnieko domes daudzīvokļu namus, monitorē gaisa kvalitāti, izdod licences rūpnieciskai zvejai Daugavā, aprūpē strūklakas, Rīgas kapus un uzrauga klaiņojošo suņu un kaķu ķeršanu. Departamentu vada Anatolijs Aleksejenko, bet TV3 raidījums Nekā personīga noskaidrojis, ka departamentā strādā arī vairāki viņa tuvinieki.

Pirms divarpus gadiem Nekā personīga stāstīja par departamentā izveidotu strukturu, kur algas maksāja četrām darbiniecēm, kuras darbā nemaz neatradās. Pēc iekšējā audita Tiesiskā nodrošinājuma pārvaldes Informatīvo sektoru likvidēja un darbinieces atlaida, arī departamenta direktora Aleksejenko bijušo dzīvesbiedri Veru Bobrovu, kura uz darbu nenāca, bet ik mēnesi saņēma 1064 eiro lielu algu. Šobrīd Bobrova vada savu tulkošanas firmu, kas atrodas tieši blakus Krievijas vēstniecības konsulārajai nodaļai Vecrīgā. Taču bijusī direktora sieva nav vienīgais Aleksejenko tuvinieks, kurš nu strādā departamentā.

Igors Puntuss ir Rīgas domes mājokļu un vides departamenta direktora Aleksejenko dēls, bet viņa kundze Lana strādā departamenta Dzīvās dabas resursu pārvaldē. Pēc Aleksejenko teiktā - atbild "par suņiem un kaķiem". Par galveno speciālisti Īres un sociālo dzīvokļu pārvaldīšanas nodaļā iecelta Departamenta direktora Aleksejenko dēla sievasmāte. 

Pats Aleksejenko dēls Igors kopš 2010. gada nesekmīgi centies ielauzties lielajā politikā. Vispirms Saeimas vēlēšanās startēja no Šlesera un Šķēles projekta Par labu Latviju, par saviem nākotnes plāniem toreizējais kandidāts varēja pastāstīt vairākās nekritiskās intervijās Baltijas pirmajā kanālā.

Arī 2014. gadā, startējot nu jau no Saskaņas saraksta, Puntusam neizdodas nokļūt Saeimā, taču viņam "atrodas" darbs Rīgas namu pārvaldniekā, kur Puntuss kļūst par energoefektivitātes projektu nodaļas vadītāju. 

Pirms gada pašvaldību vēlēšanu laikā Puntuss atbildēja par jauniešu grupas Nila atbalsta komanda darba koordinēšanu, un arī viņa paša reklāma bija pamanāma. Vēlētājus viņš uzrunāja pārī ar Alekseju Rosļikovu, kurš par savu priekšvēlēšanu platformu izmantoja Latvijas Apvienoto policistu arodbiedrību. Rosļikova vadītās arodbiedrības aģitbrigādes vāca parakstus no policistiem un ugunsdzēsējiem, kuriem pretī tika solīti dzīvokļi, kurus būvēšot ar arodbiedrības palīdzību, ziņo Nekā personīga. Puntusam vēlēšanās atkal nepaveicās, bet Rosļikovs nonāca domē, kur ticis pie jauniem pienākumiem - Rīgas domes Finanšu komiteja janvāra beigās ārkārtas sēdē izveidoja jaunu komisiju, kas nākotnē apsaimniekos lielu naudu. Tā dalīs pašvaldības līdzfinansējumu daudzīvokļu māju energoefektivitātes celšanai. Rosļikovs amatā nonāca pēc personīga Nila Ušakova ieteikuma ārkārtas komisijas sēdē. Komisijas sastāvā iekļuvis arī Puntuss. Viņš pieteikts kā Rīgas pašvaldības aģentūras Rīgas enerģētikas aģentūra pārstāvis. Aģentūrā, kuras kabinets atrodas tajā pašā mājā, kur izvietots Puntusa tēva Aleksejenko vadītais departaments, Puntuss strādā nepilnus divus mēnešus. Aģentūras direktora pienākumu izpildītājs Timurs Safiuļins Nekā personīga negribīgi skaidro, kāpēc Puntuss pieņemts darbā aģentūrā. Vienīgais, kas top skaidrs no Safiuļina teiktā, konkurss uz amata vietu nav bijis, arī darba sludinājumu aģentūra nav publicējusi. Puntuss par iespēju pieteikties darbā esot uzzinājis no Rīgas domes saistošajiem noteikumiem. 

Domes kuluaros runā, ka Rosļikovs esot noskatījis Safiuļina krēslu enerģētikas aģentūrā, lai varētu ar jaunu sparu pieķerties dažādiem labu naudu nesošiem būvniecības projektiem, tāpēc aģentūrā amatā iekārtots Aleksejenko dēls Puntuss. Lai arī Aleksejenko apgalvo, ka viņa departamentā arī šobrīd esot brīvas vairākas darba vietas, departamenta mājas lapā teikts, ka brīvu vakanču departamentā neesot.  

Aleksejenko šo gadu laikā izdevies iekļūt vairākos skandālos. Skaļākais no tiem - tā dēvētā Stabiņas lieta. Jāatgādina, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par 100 tūkstošu eiro kukuļa pieprasīšanu no kāda Krievijas investora arestēja toreizējo Aleksejenko padoto - Rīgas domes Dzīvokļu pārvaldes vadītāju Āriju Stabiņu. Šaubas krita arī uz pašu Aleksejenko, kurš no amata tika atstādināts, bet Stabiņa kopš 2013. gada ir pazudusi. KNAB izmeklētājs kopā ar prokuroru nolēma, ka lieta ir bezcerīga, un kriminālprocesu izbeidza. Aleksejenko amatu atguva un 2015. gada nogalē atgriezās departamentā.

Top komentāri

Reds
R
Beidzot jāievieš automātiska šo piesūcekņu atvienošana no kopējās ierēdņu sistēmas. Kā Matrixā.. vienkārši kanalizācijā.. Mēs taču esam stipri un varam to. Spēks ir ar mums!!
Fui
F
Nodzīvo Kuzjam un Murim domātos līdzekļus...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas